brezancic az alkmar

Brežančić: Teška grupa, priželjkivao sam Partizan

Fudbaler AZ Alkmara Rajko Brežančić ocenio je danas da je njegova ekipa dobila dosta tešku grupu u Ligi Evropa i dodao da se nadao da će holandski tim izvući Partizan na žrebu, što se i desilo.
-Dosta teška grupa… Augsburg su tipični Nemci, dosta trče i tačno se zna ko šta radi. O Atletik Bilbau je suvišno bilo šta pričati, a što se Partizana tiče, priželjkivao sam ih, jednostavno nisu imali sreće protiv BATE Borisova, ali opet… Izvukli smo najbolju ekipu u Srbiji tako da očekujem otvoren meč, kao što igramo i mi i oni. Neka bolji pobedi u svakom slučaju – rekao je Brežančić.
AZ Alkmar će ove sezone u Ligi Evropa igrati u Grupi L s Partizanom, španskim Atletikom iz Bilbaoa i nemačkim Augsburgom.
-Normalno je da očekujemo prolazak u narednu fazu. Glupo bi bilo da se na nadamo. Cela ekipa mnogo želi da zaigra u Evropi ;na proleće. Svi smo jednaki u grupi, osim Atletik Bilbaoa… Možda smo mi blagi favoriti, ali to mora da se pokaže na terenu – rekao je Brežančić.
Srpski fudbaler je početkom avgusta iz Čukaričkog prešao u AZ Alkmar, ali još nije dobio priliku da zaigra za prvi tim.
-Nisam još dobio priliku da zaigram za prvim tim, jer sam tri nedelje čekao radnu dozvolu. Nedavno sam počeo da treniram sa ekipom i odigrao sam jedan meč za B tim, kako bih video na čemu sam. AZ je vrhunski tim, posle par dana sam se privikao… U tome su mi svi u klubu pomogli, na čelu s trenerom – rekao je Brežančić.
AZ Alkmar će takmičenje u Ligi Evropa početi 17. septembra u Beogradu protiv Partizana.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Anelka otvorio Čelsiju vrata četvrtfinala