czv jav slavlje 23082015 0008

Zvezda sigurna u Lučanima, Čukarički u Milanovcu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Lučanima ekipu domaće Mladosti sa 3:0, a Čukarički je u Gornjem Milanovcu slavio protiv protiv Metalca sa 2:1, u preostalim utakmicama 8. kola Superlige Srbije.
Crveno-beli su nastavili seriju uspešnih rezultata i šestom pobedom ove sezone, petom zaredom, učvrstili vođstvo na tabeli, dok je Čukarički najavio uspon forme i trećom pobedom skočio na sedmu poziciju.
Utakmica u Lučanima prvi put je odigrana pod reflektorima, a Beograđani su zasluženo trijumfovali nakon bolje i nadmoćnije igre najvećim delom susreta.
Manji problem iskrsao je u 33. minutu, kada se isključio jedan od reflektora, međutim, to nije uticalo da obe ekipe prikažu solidan fudbal. Crvena zvezda je stvorila više šansi, ali je povela iz penala petnaestak minuta posle odmora nakon što je Živanović srušio Grujuća, a siguran realizator bio je Donald.
Živanović je zbog protesta zaradio crveni karton, Donald je kasnije još jednim pogotkom osigurao zasluženu pobedu crveno-belih, koju je overio Vered u samoj završnici.
Nova pobeda mnogo će značiti fudbalerima Crvene zvezde po pitanju samopouzdanja, jer u narednom kolu nacionalne Superlige u „večitom derbiju“ dočekuju tim aktuelnog šampiona Partizana.
Čukarički je u Gornjem Milanovcu naneo treći poraz domaćem Metalcu golovima Boljevića i Brazilca Pjasentina i važnim uspehom uključio se u borbu za gornji deo tabele.
Metalac – Čukarički 1:2 (Milovanović 90 – Boljević 48, Pjasentin 66)
Mladost – Crvena zvezda 0:3 (Donald 62. penal, 74, Vered 88)
Odigrano ranije danas:
Spartak – Vojvodina 2:1 (Makarić 4, Ilić 90+3 – Ivanić 57)
Odigrano juče: Radnik Surdulica – Voždovac 1:3, Partizan – OFK Beograd 2:1, Novi Pazar – Rad 1:0, Javor – Radnički Niš 0:0.
Odigrano u petak: Jagodina – Borac Čačak 0:0
Tabela: Crvena zvezda 20 bodova, Javor 16, Partizan 15, Radnički i Vojvodina po 13, Novi Pazar 12, Čukarički i Borac 11, Voždovac, Metalac i Spartak po 9, itd.
U nacionalnoj Superligi sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije, a u utakmicama 9. kola 12. i 13. septembra sastaju se Vojvodina – Metalac, Rad – Spartak, OFK Beograd – Jagodina, Crvena zvezda – Partizan, Voždovac – Javor, Čukarički – Radnik, Borac – Novi Pazar i Radnički – Mladost.

Povezana vest:  Aston Vila pobedila Vest Bromvič za polufinale FA kupa