nebojsa covic nove logo

Čović: Sposoban sam da budem predsednik Zvezde

Predsednik Košarka?kog kluba i član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da još nije doneo konačnu odluku o kandidaturi za predsednika fudbalskog kluba.
-Nije isključeno ni da hoću, ni da se neću kandidatovati za predsednika FK Crvena zvezda – rekao je Čovia gostujući u emisiji Novi dan na televiziji N1 i dodao da će to zavisti od analiza stručnjaka koje su u toku.
Kako je naveo, nakon analize pravnih, ekonomskih i sportskih eksperata uslediće konačna odluka a to je neophodno kako bi se videlo da li nešto može da se uradi jer biti predsednik kluba ?nije samo biografski podatak?.
On je rekao da je ozbiljan čovek i da ozbiljno pristupa poslovima.
-Očekujem da na ovim izborima u Zvezdi bude više kandidata. Godinama unazad je bio jedan kandidat… Svi koji misle da treba da se kandiduju treba da napišu program i što više programa i kandidata bude biće za Zvezdu bolje – istakao je Čović.
Kako je naglasio, njegovi dosadašnji rezultati u sportu mu „daju za pravo“ da smatra da je sposoban za taj posao.
-To nije zahvalan posao ni za jednog čoveka kao što nije bio ni u prethodnom periodu. Nije to borba za recku i biografsku referencu, to je izazov i zato što volite Zvezdu. Osećam se sposobnim za to, imam dovoljno energije – naglasio je on i dodao da će odluka o datumu novih izbora biti doneta 15. septembra.
Komentarišući to što je veći deo rukovodstva Fudbalskog kluba Crvena zvezda podneo ostavke, a on ne, Čović je rekao da svako radi šta hoće, ali da se on nije oseaao „ni pozvanim, ni prozvanim“ da podnese ostavku.
Dodaje da je sa ljudima iz bivšeg rukovodstva ostao u normalnim odnosima nakon što su podneli ostavku.
Na pitanje koliki je uticaj navijača, Čović je odgovorio da oni imaju određeni uticaj, ali da se mora znati granica dokle su navijači, a dokle Uprava.
-Kada bi stepen iskrenosti bio kod svih koji vole Zvezdu kakav je kod navijača mi ne bismo bili u ovakvim problemima. Uprava vodi Zvezdu, a navijači su korektivni faktor – zaključio je Čović i poručio da će nesporazume sa Zvezdanom Terzićem „rešiti u kući“.

Povezana vest:  Stojanović: Verujem u svoju ekipu, moramo mnogo da radimo