radovan curcic promocija 1

Ćurčić: Da popravimo utisak i spremimo se za naredni ciklus

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da želi da nacionalni tim do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope popravi utisak i što bolje se spremi za naredni ciklus za šampionat sveta u Rusiji 2018. godine.
-Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja. Pogotovo moramo da mislimo na početak sledećih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018 – rekao je Ćurčić za sajt FSS.
On je istakao da, pored toga što želi da ostvari što više pobeda, želi da iskristališe tim za budućnost.
-Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku – poručio je selektor Srbije i dodao da je došao red da priliku dobiju igrači koji su imali uspeh u omladinskoj i mladoj reprezentaciji.
Prema njegovim rečima utakmica protiv Jermenije u kvalifikacijama za EP i prijateljski duel sa Francuskom su od velikog značaja.
-Ne mogu da kažem da su utakmice protiv Jermenije, pa prijateljski meč sa Francuskoj, zatim završetak kvalifikacija sa Albanijom i Portugalijom, nevažne za nas. Već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji i pokažemo stvarne vrednosti i sav potencijal srpskog fudbala.
On je najavio da će u A timu osveženje biti igrači koji su bili prvaci Evrope i sveta u omladinskoj konkurenciji, kao i doskorašnji mladi reprezentativci.
-Nama je potrebna sveža krv i drugaciji pristup obavezama u reprezentaciji. Nećemo da potcenimo Jermeniju, a dobro se sećamo da smo u Jerevanu srećno izborili bod. Moramo do kraja kvalifikacija da igramo motivisano jer želimo da ostavimo dobar utisak – zaključio je Ćurčić.
Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu.
Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu bez prisustva publike. Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.

Povezana vest:  Klop čeka vesti o povredi Matipa