Atletico de Madrid v Real Madrid

Bez pobednika u derbiju Madrida, prvi poraz Viljareala

Fudbaleri Atletika i Reala igrali su večeras u Madridu nerešeno 1:1, dok je Viljareal poražen na gostovanju od Levantea sa 1:0, u utakmicama 7. kola prvenstva Španije.
Na ispunjenm stadionu Visente Kalderon očekivano je vođena žestoka borba, neizvesna do samog kraja, a „kraljevski klub“ šesti put zaredom nije uspeo da slavi protiv Atletika u gostima.
Real je poveo na početku susreta golom Benzeme, do kraja poluvremena Grizman nije realizovao penal za domaćina, ali je tim Dijega Simeonea zaigrao angažovanije u nastavku i bio bliži uspehu.
Izjednačujući pogodak za Atletiko postigao je rezervista Vijeto u samoj završnici, ali popularne „jorgandžije“ nisu uspele da stignu i do preokreta.
Večerašnjim remijem Real je preuzeo drugo mesto na tabeli sa 15 bodova, dok Atletiko na petoj poziciji ima dva boda manje.
Zahvaljujući podeli bodova u derbiju Madrida lider je ostao Viljareal, iako je poražen na gostujućem terenu od Levantea, prvi put ove sezone, pa je domaćin dragocenim uspehom pobegao sa začelja.
Ranije danas Betis je u gostima slavio protiv Rajo Valjekana (2:0), dok je Atletik Bilbao kao domaćin nadigrao Valensiju posle preokreta (3:1).
Atletiko Madrid – Real Madrid 1:1 (Vijeto 83 – Benzema 9)
Atletik Bilbao – Valensija 3:1 (Laporte 34, Susaeta 60, Aduriz 69 – Pareho 20)
Levante – Viljareal 1:0 (Dejverson 83)
Rajo Valjekano – Betis 0:2 (Vesterman 20, Kastro 61)
Odigrano juče: Granada – Deportivo 1:1, Las Palmas – Eibar 0:2, Malaga – Sosijedad 3:1, Espanjol – Sporting Hihon 1:2, Sevilja – Barselona 2:1.
Odigrano u petak: Selta – Hetafe 0:0.
Tabela: Viljareal 16 bodova, Real Madrid, Selta i Barselona po 15, Atletiko Madrid 13, Deportivo i Eibar po 12, Betis 11, itd.

Povezana vest:  Okupljanje fudbalera Zvezde 10. juna

PHOTO: Denis Doyle/Getty Images Sport