Brendan Rodgers  press

Rodžers: Izuzetno sam razočaran odlaskom iz Liverpula

Bivši trener Liverpula Brendan Rodžers izjavio je danas da je izuzetno razočaran zbog odlaska i dodao da je počastvovan što je imao priliku da prevodi taj fudbalski klub.
Rodžers je otpušten sinoć, posle remija u gradskom derbiju sa Evertonom 1:1 na Gudisonu. Posle osam kola u Premijer ligi Liverpul je 10. na tabeli sa 12 bodova.
Britanski mediji preneli su da je uprava Liverpula kontaktirala bivšeg trenera Borusije iz Dortmunda Jirgena Klopa, a među kandidatima je i Karlo Ančeloti.
-Izuzetno sam razočaran odlaskom iz Liverpula. Bila mi je čast i privilegija da u poslednje tri godine treniram jedan od najvećih fudbalskih klubova. Svakodnevno sam davao sve od sebe da razvijem igrače i ekipu na koju će naši veličanstveni navijači biti ponosni. Bilo je momenata za pamćenje i želeo bih da zahvalim svim igračima na napornom radu i posvećenosti – naveo je Rodžers u saopštenju.
-Ekipa je u tranziciji, ali poseduje talenat i pokazuje jak osećaj zajedništva. Očekujem da će sazreti i razviti se u narednim nedeljama a mom nasledniku želim uspeh do kraja sezone. Liverpul ima veličanstveno fudbalsko nasleđe, poštujem i divim se istoriji, tradiciji i vrednostima koje čine grad i klub tako izuzetnim – rekao je on.
Rodžers je zahvalio na dobroj saradnji i podršci igračima, stručnom štabu, upravi i vlasnicima kluba, Arsenalovoj akademiji, volonterima i navijačima.
Rodžers je preuzeo Liverpul u junu 2012. godine i predvodio ga u 166 utakmica.

Povezana vest:  Pobeda Kelna, remi Frajburga ui Verdera