FSS logo

FSS: Utvrđeno da je Spartak odgovoran za izvođenje rezevnog tima

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) potvrdila je večeras da je kaznila subotički Spartak oduzimanjem četiri boda pošto je utvrđeno da je klub odgovoran za izvođenje rezervnog sastava na utakici sa OFK Beogradom.
Fudbalskom klubu Spartak iz Subotice jednoglasnom odlukom Disciplinske komisije oduzeta su četiri boda zbog dešavanja na utakmici sa OFK Beogradom u Super ligi Srbije na kojoj su nastupili u potpunosti sa rezervnim sastavom. Spartak je tu utakmicu izgubio sa 0:2.
-Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti – navodi se u saopštenju FSS-a.
Kako se dodaje u saopštenju, postojala je osnovana sumnja da je Spartak na utakmici protiv OFK Beograda izveo rezervni sastav u cilju da ekipi s Karaburme omogući da na neregularan način dođe do bodova.
Protiv trenera Spartaka Stevana Mojsilovića ne može biti pokrenut disciplinski postupak jer trener ne može biti smatran klubskim funkcionerom. Spartak u propisanom roku ima pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije FSS-a.

Povezana vest:  Iz Mančestera demanovali Runijev odlazak