veljko paunovic nz

Paunović: Nadao sam se ovakvom poslu

Novi trener fudbalera Čikaga Veljko Paunović rekao je danas da se raduje novom poslovnom izazovu.
-Ovo je prilika kojoj sam se nadao, jer ću raditi sa pravim ljudima, u pravo vreme i na pravom mestu. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem da radim sa timom, da upoznam nove navijače za koje znam da su strastveni i verni klubu – rekao je Paunović za klupski sajt.
Paunović, koji je letos predvodio omladinsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, potpisao je danas ugovor sa američkim Čikagom.
-Imam mnogo energije, znanje i iskustvo koje ću doneti ovom klubu. Fudbal je za mene način života i ja ga živim čitav život. Volim ovakve izazove u kojima je potrebno da gradite šampiona dajući sve od sebe u svakom trenutku. Vidim Čikago Fajr kao ranjenog lava koji je spreman da oslobodi svoju snagu – rekao je on.
Paunović se zahvalio vlasniku Čikaga Endrujuu Hauptmanu, generalnom menadžeru Nelsonu Rodrigesu i celom izvršnom timu američkog kluba što su ga u „jakoj konkurenciji“ izabrali za trenera. On je tokom karijere, između ostalih, nastupao za Partizan, Marbelju, Atletiko Madrid, Tenerife, Hanover, Hetafe, Rubin i Almeriju, kao i američku Filadelfiju, a kao trener predvodio je mlađe selekcije Srbije.
Za nacionalnu selekciju Srbije i Crne Gore odigrao je dve utakmice i postigao jedan gol.

Povezana vest:  Loran Blan: Benzema će biti spreman za BiH