Roberto Karlos: Mesi najbolji, ali će ga Nejmar prestići

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala Roberto Karlos rekao je danas da je Lionel Mesi trenutno najbolji igrač na svetu, ali da bi uskoro na tom mestu mogao da ga smeni Nejmar.
-Pobeda Barselone u El Klasiku ne znači da je ona najjaci tim na svetu. Katalonci imaju fantastične igrače, Nejmara zvezdu u usponu. Mesi je trenutno broj 1, Ronaldo odmah iza, ali je Nejmar u poslednje vreme neverovatan – rekao je Roberto Karlos za brazilski ESPN.
Legendarni brazilski fudbaler pristetio se poraza (3:0) u El Klasiku iz vremena kada je nosio dres kraljevskog kluba,
-Bio sam u sličnoj situaciji u Realu, kao što je danas. Izgubili smo na našem terenu i nismo stvorili nijednu šansu. Verujem da će fudbaleri Reala imati snage da se izdignu – poručio je Roberto Karlos.
Roberto Karlos, koji radi u Nju Delhiju kao trener-igrač, član Reala bio je 11 godina i osvojio je četiri titule u Primeri, tri Lige šampiona, tri Superkupa Španije, UEFA Superkup i dva Interkontinentalna kupa.
Igrao je još za Palmeiras, Atletiko Mineiro, Inter, Fenerbahče, Anži i Korintijans.
Sa selekcijom Brazila osvojio je sve moguće trofeje (Svetsko prvenstvo, Kopa Amerika, Kup konfederacije), uz čak 123 nastupa i 11 golova.

Povezana vest:  Ronaldo: Igrači krivi za poraz, a ne Anćeloti