savo milosevic ferplej 1

Milošević: Za stvaranje jakog tima potrebno vreme

Direktor fudbalske A reprezentacije Srbije Savo Milošević rekao je danas da je svaka reprezentativna generacija drugačija i da je stvaranje jakog tima proces za koji je potrebno vreme.
-Moramo svi da budemo svesni da je svaka generacija drugačija, ja sam bio 12 godina reprezentativac, prošao tri generacije i svaka je bila na svoj način. Bilo je tu svakakvih stvari. Prošlo je vreme da vi nekome naredite da on da svoj maksimum, za to morate da se borite, da ih pridobijete, a to je proces koji traje – istakao je MIlošević gostujući na televiziji N1.
On je dodao da su osnovni razlozi loših rezultata prethodnih godina, pre svega rano odustajanje od započetog projekta, česta promena selektora i ljudi oko nacionalnog tima, uz nefudbalske faktore koji su prouzrokovali Đenovu i dron protiv Albanije.
-U vrhunskom sportu da bi se postigao rezultat vredan pažnje neophodan je kontinuitet, a mi taj kontinuitet nismo imali. U poslednjih pet-šest godina promenili smo isto toliko selektora. Ako se tome dodaju dva velika problema već na startu kvalifikacija, onaj u Đenovi a zatim i protiv Albanije u Beogradu, u kojima smo dodatno oštećeni ne našom krivicom, mislim na igrače i Savez, onda dobijete ovakve rezultate koji jesu zabrinjavajući.
Milošević je ponovio da su on i selektor Radovan Ćurčić posle debakla u Českoj (4:0) svoje mandate stavili na raspolaganje Izvršnom odboru FŠ, koji će se sastati u ponedeljak.
-Odgovornost se uvek mora preuzeti i ja sigurno neću bežati od nje, ali isto tako želim da budem jako realan u proceni svih nas. Takođe, mnogo toga je u medijima zlonamerno formulisano. Ono što moram da naglasim je da nije narušena disciplina Fudbalskog saveza, jer svi znaju da pravilnik UEFA omogućava igračima da budu slobodni posle utakmice. Istina je da su pojedinci mogli posle utakmice da ostanu uz reprezentaciju iz moralnih razloga i to je ono što sam rekao i na čemu im ja zameram – zaključio je Milošević.

Povezana vest:  Bajern bez Riberija i Švajnštajgera protiv Porta