lalatovic ljut

Lalatović iznenađen i nezadovoljan zbog tromesečne suspenzije

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je zbunjen i iznenađen zbog tromesečne suspenzije, koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Lalatovića su kamere snimile kako se sa nekim verbalno prepucava i koristi grube psovke, dok je vodio Borac, a nakon pobede te ekipe 1. novembra protiv Radničkog u Nišu u Super ligi. 
-Nek ide njima na čast, savest mi je čista. Očigledno je da nekome smetam, zbunjen sam, neprijatno iznenađen. Imao sam uslovnu kaznu koja je prošla. Da sam to uradio pod uslovnom, razumeo bih ovoliku kaznu, ali uslovna je prošla – rekao je Lalatović.
Lalatović je kazao da bi razumeo visoku kaznu da se sukobio sa nekim od zvaničnih lica i dodao da se sudija i delegat nisu žalili posle utakmice.
-Da je to uradio neki igrač, trener ili delegat, razumeo bih, ali nije, već navijač, huligan. On tu nije smeo da bude. Ne dozvoljavam da me neko psuje, pogotovo ne posle velike pobede kakva je bila u Nišu, a tek majku, koju nemam od 16. godine – kazao je Lalatović.
Takođe, istakao je da ga čudi što je kažnjen tek pošto je preuzeo Vojvodinu, a ne ranije, jer se incident desio 1. novembra.
-Možda nekome smeta što sam uspešan kao trener – dodao je on.
Lalatović je naveo da će se žaliti, jer smatra da nije zaslužio toliku kaznu, kao i to da postoji „50 svedoka“.
-Apsolutno sam siguran da nisam to zaslužio, nisam se svađao sa igračem, predstavnikom kluba ili zvaničnim licem, već sam uzvraćao psovke huliganima koji su me napali u restriktivnom prostoru – istakao je Lalatović.
Lalatović je, takođe, kazao da ovakav postupak Disciplinske komisije ne ide na ruku srpskom fudbalu.
-Nije čudo što treneri i igrači žele da pobegnu iz Srbije. Ovde nemaš kome da se žališ, ne znam šta da kažem… Zbunjen sam i iznenađen, ali ako tako mora da bude… – rekao je Lalatović.
Prema njegovim rečima, trebalo je da bude kažnjen onaj ko je dopustio navijačima da uđu u restriktivni prostor i vređaju protivničkog trenera. Lalatović zbog suspenzije neće moći da bude na klupi Vojvodine na utakmicama protiv Mladosti, Partizana, Jagodine i Novog Pazara.

Povezana vest:  Lukaku: Dominirali smo, trebalo je da pobedimo