Leicester City v Manchester United

Lester i Junajted odigrali nerešeno, rekord Vardija

Fudbaleri Lestera i Mančester junajteda odigrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici 14. kola engleskog prvenstva, a meč je obeležio napadač Lestera Džejmi Vardi koji je ušao u istoriju Premijer lige kao igrač koji je postigao golove na 11. uzastopnih utakmica.
Vardi je u 24. minutu utakmice protiv Mančester junajteda postigao vodeći gol za Lester i oborio rekord bivšeg igrača „crvenih đavola“ Ruda van Nistelroja, koji je u dve sezone 2003. godine u 10 uzastopnih mečeva bio strelac.
Konačan rezultat utakmice u Lesteru postavio je Bastijan Švajnštajger u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena kada je posle kornera glavom poslao loptu u mrežu.
To je prvi gol Švajnštajgera od maja i utakmice sa Majncom, kada je igrao za Bajern iz Minhena.
Lester je tako prekinuo niz od četiri pobede i prepustio je prvo mesto Mančester sitiju. Obe ekipe imaju po 29 bodova, a Mančester junajted na trećem mestu ima bod manje. Vardi (28) je pre četiri sezone igrao u amaterskoj ligi, a večeras je ušao u istoriju Premijer lige. On je u 11. uzastopnih utakmica postigao ukupno 13 golova, a trenutno je sa 14 pogodaka prvi strelac lige. On je posle utakmice dobio mnogo pohvala, a čestitao mu je i Van Nistelroj.
-Svaka čast Vardi. Sada si ti broj jedan i zaslužio si to – napisao je Holanđanin na Tviteru.

Povezana vest:  Saragosa smenila Haja i dovela Agirea za trenera

PHOTO: Laurence Griffiths/Getty Images Sport