FUDBALSKA-LOPTA

Igalo: Bog mi je rekao da odbijem unosnu ponudu kineskog kluba

Fudbaler Votforda Odion Igalo rekao je danas da je odbio ponudu kineskog kluba i nedeljnu platu od 300.000 funti, pošto mu je bog tako rekao.
-Postigao sam 14 golova u Premijer ligi, kako sada da odem u Kinu – rekao je Igalo, preneo je Dejli Mejl.
Igalo je rekao da je krajem prošle sezone, kada je sa Votfordom izborio plasman u Premijer ligu, odbio unosnu ponudu kineskog kluba, ali da je to učinio i nedavno.
-Bio sam veoma blizu odlaska. Molio sam se i bog mi je rekao da to nije za mene, bez obzira koliko je novca ponuđeno. Znao sam da će me bog usmeriti. Kada sam rekao da ne želim da idem, ponudili su mi više novca, skoro 300.000 funti nedeljno. Rekao sam im da nije stvar u novcu. Oni su me nedavno ponovo zvali i ponovo sam ih odbio – rekao je 26-godišnji nigerijski napadač.
Igalo je prošlog septembra produžio ugovor sa Votfordom na pet godina, a posle toga vlasnik Votforda Đino Poco mu je dozvolio da pregovara sa kineskim klubom Hebej Čajna Forčun. Mediji spekulišu da je Igalova nedeljna plata u Votfordu 30.000 funti.
-Možda će klub na kraju sezone dobiti trostruko više novca za moj transfer ako nastavim da postižem golove. Kada bude bilo pravo vreme da odem u Kinu – znaću. Kada sam bio mali gledao sam Premijer ligu i sanjao da jednog dana budem deo toga. Ako nastavim ovako uživaću u svojoj igri u Engleskoj u narednih četiri, pet ili šest godina. Pomogao sam ekipi da uđe u Premijer ligu. Kako da odem zbog novca? Znam da je novac dobar, a sa tolikim novcem bih mogao da se obezbedim do kraja života. Ali, ne možete da prodate svoj san – dodao je on.
Kineski superligaški klubovi su zahvaljujući velikom novcu postali konkurentni na tržištu igrača. Dosadašnji fudbaler Atletiko Madrida Džekson Martines potpisao je za Gvangžu Evergrande za 42 miliona evra, dok je Brazilac Aleks Tešeira za 50 miliona evra prešao iz Šahtjora u Đangu Suning. Prelazni rok u Kini zatvara se 26. februara.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kaka tvrdi da sudije imaju "pik na njega"