aca kovacevic srb portugal

UEFA FUTSAL EURO 2016
Kovačević: Igrači ostavili srce na terenu

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da ekipa pobedom nad Portugalijom (3:1) napravila veliki korak ka najvećem uspehu u istoriji i plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva.
Srbija je u četvrtfinale šampionata otišla sa prvog mesta A grupe, gde će joj rival biti Ukrajina u ponedeljak od 21 sat.
-Teško je sve emocije složiti, o ovome smo sanjali. Napravili smo promociju futsala kakva do sada nije viđena na šampionatima. Momci su ostavili srce i pobedili protivnika koji spada u sam vrh svetskog futsala – rekao je Kovačević na konferenciji za medije posle utakmice.
Kovačević je posebno apostrofirao ambijent u Areni pred više od 11.000 gledalaca.
-Atmosfera je bila fenomenalna, inspirativna…. Mađioničar Rikardinjo je uradio nešto nesvakidašnje, ali i naši majstori su imali dosta sjajnih poteza. Za dva dana nas čeka još važniji duel i šansa da se posle devet godina plasiramo prvi put u polufinale – rekao je selektor i pohvalio strelca Mladena Kocića.
-Razgovarali smi pre meča i rekao sam mu da će ga odlučiti. Sazreo je kao igrač i čovek, skoro se oženio i uveličao sebi trenutak. Po meni može još više i u budućnosti ćemo od njega još više očekivati – poručio je selektor „orlova“.
Kovačević već zaboravlja večerašnji meč i okreće se utakmici sa Ukrajincima.
-Najvažnije je da se oporavimo i spremimo za Ukrajinu. Gledali smo ih i znamo kako igraju, nema tajni. Biće borba do poslednjeg daha – zaključio je Kovačević.
Selektor Portugalije Horhe Braz istakao je da je meč pun sadržaja
-Veoma dobro smo startovali, bili organizovani, ali je Srbija sačekala našu grešku u finišu. Velika pobeda Srbije i magija Rikardinja su odslikali utakmicu – zaključio je Braz.

Povezana vest:  Barselona razmišlja o promeni trenera

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages