srbija teem zastava

UEFA FUTSAL EURO 2016
Kocić: Za ovo se živi, ponosan sam na saigrače

Futsal reprezentativac Srbije Mladen Kocić rekao je danas, nakon pobede nad Portugalom i plasmana u četvrfinale Evropskog prvenstva, da je ponosan na svoje saigrače.
-Nismo hteli da razočaramo kapitena Marka Perića, obećali smo mu poklon za rođendan u vidu pobede protiv Portugala i možemo zajedno da se radujemo. Pobedu posvećujem i treneru Dejanu Kneževiću. Rekao sam mu da ćemo savladati velikog protivnika, jer drugačije ne može biti pred ovakvom publikom – rekao je Kocić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Futsal reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u Grupi A, pošto je u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva u Beogradu sinoć savladala Portugal sa 3:1.
-Sve je bilo fantastično, slike za ceo život. Da, za ovakve trenutke i pobede se živi. Veoma sam ponosan i na drugove i na sebe – rekao je Kocić, strelac prvog gola za našu reprezentaciju.
Drugi gol za Srbiju postigao je Slobodan Rajčević, koji je asistenciju Perića smestio u mrežu rivala.
-Nema reči kojima se mogu opisati moja osećanja… Zbog atmosfere u Areni, naše igre, pobede. Ni izjednačijući gol Rikardinja, možda i najlepši gol koji sam video u karijeri, nije nas poremetio. Bili smo strpljivi, čekali svoj trenutak i postigli gol kada je bilo najvažnije. Sada malo da se odmorimo, pa da izađemo na megdan Ukrajini, koja zaslužije poštovanje – naveo je Rajčević.
Golman Miodrag Aksentijević držao je Srbiju u životu, „skidao“ zicere Rikardinja i njegovih saigrača, bio na kraju jedan od junaka velike pobede.
-Očekivao sam veliki pritisak i bio sam sve vreme veoma koncentrisan. I krenuli smo dobro, a onda ništa više nije napor, nego samo uživanje. Verujte mi, uživao sam sve vreme. Pobedili smo realno bolju selekciju, koja to nije bila u ovom trenutku. Srbija nema uslove koje imaju mnoge druge zemlje, ali sreća, Bog, hrabrost, naše srce i veliki motiv, vodi sve naše sportiste do ovakvih pobeda. Ovo je za mene bila utakmica života- rekao je Aksentijević.
Srbija će u ponedeljak od 18.30 igrati protiv Ukrajine, a Portugal će kartu za polufinale tražiti u meču sa Španijom.

Povezana vest:  Mesi: Nisam krio istinu o povredi

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages