Marakana

Vesić: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan

Skupština Grada Beograda usvojila je danas Informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću ispred stadiona Crvene zvezde koji nosi njegovo ime.
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Skupština grada usvojila „informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću iako će on biti podignut na zemljištu koje je vlasništvo FK Crvena zvezda i biće finansiran donacijom uglednih zvezdaša što znači da grad neće koštati ni dinar“. 
-Zvezda je, pored toga što spomenik Rajku Mitiću podiže sama i na svom zemljištu, zatražila saglasnost nadležne gradske komisije i to je procedura koju treba da poštuju svi u gradu, bez obzira da li su u pitanju sportski klubovi, opštine ili udruženja građana – rekao je Vesić.
Kako se navodi u saopštenju Skupštine Grada, Vesić je istakao da je Rajko Mitić legendarni fudbaler Crvene zvezde, ali i srpskog fudbala i deo naše sportske istorije. 
-Veoma mi je drago zato što će Rajku Mitiću ispred stadiona koji nosi njegovo ime biti podignut spomenik – dodao je Vesić.
Spomenik će biti otkriven 4. marta na Zvezdin rođendan. Tog dana biće svečano postavljena i tabla sa imenom ulice Rajko Mitić koja se nalazi odmah pored stadiona. 
-To je dug koji Srbija ima prema jednom od svojih najvećih fudbalera u dokaz da se sećamo svih onih ljudi koji su dali doprinos razvoju našeg sporta – rekao je Vesić.

Povezana vest:  Real na zimu dovodi Kramera