srbija vs ukr

 
UEFA FUTSAL EURO 2016
Srbija golom Simića u poslednjoj sekundi do polufinala EP

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu savladala Ukrajinu sa 2:1, a junak  trijumfa bio je Miloš Simić koji je postigao gol u poslednjoj sekundi meča.
Srbija je povela posle minut i po igre golom Mladena Kocića nakon kombinacije posle kornera, da bi Ukrajina izjednačila u 24. preko Mikola Gricine, a trijumf domaćinu šampionata doneo je Simić posle centaršuta kapitena Marka Perića u poslednjoj sekundi utakmice.
Futsaleri Srbije će po prvi put u istoriji učestvovati u polufinalu Evropskog prvenstva, a protivnik će u četvrtak biti bolji iz duela između Rusije i Azerbejdžana.
Ekipa Ace Kovačevića veoma dobro je počela utakmicu pred nešto više od 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni, te je do prednosti došla već iz prve prilike na utakmici.
Slobodan Janjić je na desnoj strani na sebe navukao čak trojicu igrača, među kojima je bio i golman, ali je i pored toga uspeo da odigra povratnu loptu ka Kociću, koji je odmah šutirao i zatresao mrežu Ukrajinaca.
Ubrzo nakon vođstva Srbija je imala dve dobre prilike da udvostruči prednost, ali Simić i Kocić nisu bili precizni u završnicama.
Ukrajina je potom preuzela inicijativu, ali do poluvremena nije uspela stigne do izjednačenja.
Ofanzivno su Ukrajinci nastavili i na početku drugog poluvremena, što im je u 24. minutu donelo rezultat. Gricina je izborio poziciju za šut pored svog čuvara na prvoj stativi posle auta s desne strane, pa je posle izvedene lopte odmah šutirao i savladao Miodraga Aksentijevića.
Srbija je nakon primljenog gola uspela da uspostavi ravnotežu, a potom i u finišu preuzme inicijativu.
Propustili su izabranici Ace Kovačevića nekoliko prilika u završnici susreta, pa je delovalo da će meč otići u produžetke, ali se to nije dogodilo.
Perić je s leve strane uputio loptu na drugu stativu gde je Simić ostao sam, te je volej udarcem u poslednjoj sekundi doneo Srbiji plasman u prvo polufinale u istoriji.
Večeras u drugom četvrtfinalu u Beogradskoj areni od 21.00 igraju Portugal i Španija.

Povezana vest:  Predragu Rajkoviću propao transfer u Englesku u zimskom prelaznom roku