srbija slavlje 8-2

UEFA FUTSAL EURO 2016
Simić i Aksentijević: Nagrada za veliki trud i jedinstvo

Srpski reprezentativci u futsalu Miloš Simić i Miodrag Aksentijević poručili su večeras da su, golom u poslednjim sekundama za prvo polufinale naše selekcije u istoriji velikih takmičenja, nagrađeni za veliki trud i jedinstvo ekipe.
Srbija se među četiri najbolje selekcije „starog kontinenta“ kvalifikovala trijumfom nad Ukrajinom sa 2:1.
-Neverovatan osećaj, za anale i istorijski uspeh. Ovo je nagrada za naš rad, trud i jedinstvo. Sada igramo za finale i nadam se da ćemo se tamo i plasirati – rekao je Simić, strelac odlučujućeg gola.
Golman Miodrag Aksentijević ističe da mu se ovim trijumfom vratilo za neke stvari iz ranijih mečeva.
-I gubio sam u poslednjoj sekundi, futsal je čarobna igra. Dva puta mi se desilo ove sezone da gubim u poslednjim sekundama i pitao sam se zašto mi se to događa. Odgovorio mi je Bog i vratio na najbolji mogući način, pred našim ljudima i u sjajnom ambijentu – rekao je Aksentijević.
On je dodao da nije bilo velikog slavlja u svlačionici zbog iscpljenosti.
-Kratko smo slavili, nismo imali snage, borili smo se do poslednjeg atoma. Živimo san, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da smo samim plasmanom u polufinale zadovoljni. Ovo je naših 120 odsto, pobedili smo bolje reprezentacije od nas – kazao je Aksentijević.
On pred tim stavlja novi cilj – osvajanje medalje.
-Cilj je medalja, ali ne bih voleo da nas kude, ako ne uspemo. Srbi su svakako uspeli, igraćemo za prvo ili za treće mesto. Bolje od toga ne može – zaključio je Aksentijević.
PHOTO: Ivica Veselinov/ATAImages

Povezana vest:  Predsednik Bajerna nezadovoljan radom Klinsmana u tom klubu