sergej skorovic selektor rusija

Selektor Rusije se raduje duelu sa Srbijom i želi pobedu

Selektor reprezentacije Rusije u futsalu Sergej Skorovič rekao je danas da se raduje predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva protiv Srbije.
-Ruski i srpski narod imaju veoma dobre medjusobne odnose i veoma smo ponosni što ćemo se sastati sa Srbijom u polufinalu Evropskog prvenstva. Neka bolji tim pobedi – rekao je Skorovič novinarima u Beogradu.
Srbija i Rusija će se sastati sutra, kao i Kazahstan i Španija koje čine drugi polufinalni par kontinentalnog šampionata u Beogradu. Skorovič nije želeo da kaže da je njegova ekipa favorit.
-Mislim da su šanse podjednake. Ipak, želimo pobedu jer ne želimo da se zaustavimo u polfinalu. Nećemo imati pravo na grešku – naveo je on.
Od srpskih igrača, selektor Rusije je posebno izdvojio najboljeg strelca Mladena Kocića, kapitena Marka Perića i golmana Miodraga Aksentijevića. Ipak, on je istakao da je Srbija „veoma dobra i iskusna“ reprezentacija i da je veoma jaka kao tim.
Skorovič je pohvalio atmosferu u Areni, ali je i rekao da je njegova ekipa već igrala pred toliko ljudi.
-Ovde je fantastična atmosfera, veoma je dobro za ovaj sport što utakmice prati više od 10 hiljada ljudi. Ali, već smo igrali pred toliko ljudi i to ne bi trebalo da nam predstavlja problem – kazao je Skorovič.
Utakmica će se igrati sutra od 18.30 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Bekam na prstu istetovirao ime ćerke