aca kovacevic srb portugal
UEFA FUTSAL EURO 2016
Kovačević: Lavovski smo se borili, idemo na bronzanu medalju
 
Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da njegova ekipa nije uspela da ostane koncentrisana do kraja u današnjem porazu od Rusije, kao i to da će učiniti sve da osvoji bronzanu medalju.
-Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo – rekao je Kovačević novinarima posle utakmice u Beogradu.
Srbija se nije plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Areni eliminisana od Rusije, porazom 3:2 posle produžetaka.
-Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosan na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali – kazao je Kovačević.
On je ocenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.
-To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa 10 metara jer su Rusi imali pet prekršaja – naveo je selektor Srbije.
Kovačević je čestitao ruskom timu i poželeo mu sreću u finalu.
Na utakmici se povredio najbolji strelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će igrač biti spreman za borbu za bronzanu medalju.
-On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote – rekao je Kovačević.
Srbija će se za treće mesto boriti protiv poraženog u drugom polufinalnom duelu, u kom se sastaju Španija i Kazahstan.
Povezana vest:  ENGLESKA LIGA VESTI