ivica iliev part

Iliev: Vraćamo se na put koji je u DNK Partizana

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas nove prvotimce Veljka Birmančevića i Dušana Vlahovića, koji su ponikli u omladinskoj školi crno-belih.
-To su veliki biseri naše škole. Ovim želimo da pokažemo da se vraćamo na put DNK Partizana, a to je put popločan našom decom – rekao je novinarima sportski direktor Partizana Ivica Iliev.
Obojica su prošli zimske pripreme na Kipru, a sa crno-belima su potpisali trogodišnje ugovore. Birmančević će u prvom timu nositi dres sa brojem 30, a Vlahović sa brojem devet. Birmančević je naveo da mu je cilj da za početak debituje za Partizan, s obzirom na to da do pre dva meseca nije ni mislio da će trenirati sa prvim timom.
Ovaj 18-godišnji vezni fudbaler je na promociji rekao da ga detalji ugovora nisu zanimali.
-Ugovor nisam gledao, čast mi je da potpišem za Partizan. Novac mi nije cilj. Presrećan sam, šest godina čekam ovo i došao je taj trenutak – rekao je Birmančević.
Te reči su posebno obradovale Ilieva.
-Dirnut sam. Ne sumnjam u njegovu ljudskost i njegove porodice i da u budućnosti neće biti nikakvih problema izmedju kluba i njega – rekao je Iliev, koji je objasnio da maloletnom igraču ne može da se ponudi duži ugovor od trogodišnjeg.
Iliev je dodao da je izuzetno ponosan i da je siguran da će Birmančević biti veliki igrač Partizana, kao i to da bi voleo da se sva ostala deca iz omladinske škole ugledaju na njega.
-Ubedjeni smo da će on biti svetlost našeg kluba. Nadam se da će ovo ozbiljno shvatiti i da će pokazati da je zaslužio ugovor – kazao je Iliev.
Kada je reč o Vlahoviću, Iliev je rekao da 16-godišnji napadač ima pobednički karakter.
-Ovim ugovorom pokazujemo način i ozbiljnost ove uprave, kako se radi i kako se vodi klub – rekao je Iliev i zahvalio roditeljima igrača što imaju vere u klub jer su „bez pogovora“ prihvatili sve predloge novog ugovora i time pokazali da je Partizan iznad svih.
Iliev je Vlahoviću poručio da pokaže zašto mu je klub dodelio broj devet, koji će nositi na dresu u prvom timu Partizana. Vlahović je kazao da će se potruditi da svojim ponašanjem i maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama opravda poverenje.
-Broj devet mi nije teret, već podstrek da dajem 200 odsto. Svestan sam kakve su legende pre mene nosile taj broj i to mi daje krila da još napredujem. Nadam se da će se što pre još igrača iz moje generacije pridružiti prvom timu – kazao je Vlahović.
On je rekao da se ne opterećuje time koliko će igrati u predstojećoj polusezoni, kao i to da pre godinu dana kada je nastupao za pionire crno-belih nije mogao ni da zamisli da će biti u prvom timu. Sportski direktor Partizana je rekao da je moguće da se klub do kraja dana pojača i dodao da je sa Predragom Lukom sporazumno raskinut ugovor.

Povezana vest:  Ferguson ne želi da rizikuje sa Runijem