marko peric srb por

Perić: Nikada nismo bili miljenici žreba

Kapiten reprezentacije Srbije u futsalu Marko Perić rekao je da nije zadovoljan današnjim žrebom za Svetsko prvenstvo, ali da njegova ekipa mora da razmišlja samo o borbi za bronzanu medalju na kontinentalnom šampionatu.
-Nikada nismo bili miljenici žreba, evo već skoro 10 godina koliko sam član nacionalnog tima. Medjutim, Portugal nije sada u prvom planu, već jedino Kazahstan – rekao je Perić nakon žreba u Beogradu.
Srbija će igrati protiv Portugala u baražu za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji, a prethodno će se sutra u Beogradskoj areni sastati sa Kazahstanom u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Perićeva ekipa je u četvrtak posle produžetaka eliminisana u polufinalu od Rusije, porazom od 3:2.
-Oporavljamo se od Rusije i samo nam je u glavi to da sutra imamo priliku da osvojimo medalju. To će biti najteža utakmica za nas zbog umora koji nas je sustigao, kao i zbog njihovog kvaliteta, naravno. Najjači deo tima su im Brazilci. To je preslikan sistem iz Kajrata, prvaka Evrope – kazao je Perić.
Njegov saigrač Stefan Rakić rekao je da je baraž sa Portugalom u drugom planu.
-Sada nam je potreban mir i oporavak jer je sutra veliki dan za sve nas. Rusiju pokušavamo da zaboravimo, nemamo za čim da žalimo. Dali smo sve što smo mogli u polufinalu, učinili sve što je u našoj moći i sada želimo bronzu. Ishod utakmice protiv Kazahstana zavisi pre svega od naše odbrane, od toga kako ćemo odgovoriti na njihov napad sa golmanom-igračem – rekao je Rakić.
Dueli Srbije i Portugala igraće se krajem marta i početkom aprila.

Povezana vest:  Irci: Beograd teško gostovanje, ali smo samouvereni