pep

Gvaradiola zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa više emotivno nego taktički uspela da napravi veliki preokret protiv Juventusa u revanšu osmine finala Lige šampiona, uz ocenu da mora da izvuče pouke iz tog duela.

Fudbaleri Bajerna plasirali su se petu godinu uzastopno u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su sinoć u Minhenu posle produžetaka u revanšu osmine finala pobedili Juventus sa 4:2.

Juventus je do 28. minuta vodio sa 2:0 golovima Pola Pogbe i Huana Kvadrada, ali je Bajern izjednačio golovima Roberta Levandovskog u 73. i Tomasa Milera u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, pa je meč odlučen u produžecima. Golove za nemačkog šampiona postigli su Tijago Alkantara u 108. i Kingsli Koman u 110. minutu.

U prvoj utakmici pre tri nedelje Bajern je u Torinu vodio sa 2:0, ali su crno-beli uspeli da izjednače i u dobroj situaciji sačekali revanš.

Povezana vest:  Pato i Ganso spremni za Kup Amerike

„Napravili smo preokret zahvaljujući emocijama, a ne taktički. To je fudbal, u jednom trenutku kažu da ste najbolji na svetu, a u drugom da ste katastrofa. Zadržali smo pribranost. U 69. minutu sam mislio da možemo do preokreta, ali samo ako što pre uspemo da postignemo prvi gol“, rekao je Gvardiola, preneli su italijanski mediji.

„Žalimo zbog načina kojim smo počeli utakmicu i nadam se da ćemo izvući pouke u četvrtfinalu. Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da pobedite velike ekipe, a Juventus me je impresionirao. Dali smo četiri gola italijanskom timu, čestitam mojim igračima“, dodao je Gvardiola, koji će od sledeće sezone predvoditi Mančester siti.

Direktor Juventusa Bepe Morata nezadovoljan je suđenjem, posebno zbog poništenog gola Alvara Morate zbog navodnog ofsajda, a Gvardiola je rekao da su sudijske greške sastavni deo fudbala.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Čačić o Portugalu: U ovoj fazi nema lakih protivnika

„Juventus je suviše veliki klub da bi se žalio zbog toga. Kada izgubite, pružite ruku protivniku i odete kući. Čestitate protivniku. Imali su šanse, postigli dva gola. Možda taj gol nije bio iz ofsajda, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu“, rekao je Gvardiola.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je razočaran eliminacijom posle dobre igre njegove ekipe.

„Šteta je što smo eliminisani posle ovako dobre igre, protiv Bajerna koji ima izuzetne igrače. Fudbal je divan, moji igrači su imali šanse, Kvadrado je mogao da povisi na 3:0, Morata je imao nekoliko šansi, a Stefan Lihtštajner je mogao da postigne ključni pogodak“, rekao je Algeri.

„Nije bilo lako voditi sa 2:0 u poluvremenu, igrali smo dobro i trebalo je da kontrolišemo bolje nekoliko poslednjih lopti. Nema svrhe govoriti o sudiji. Ja mogu samo da čestitam mom timu. Ovo je bio važan test za nas, igrali smo sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona. Šteta, uznemireni smo, ali moramo to da ostavimo po strani jer nas u nedelju čeka torinski derbi, a zatim ide pauza tokom koje će se oporaviti nekoliko povređenih igrača“, dodao je trener italijanskog šampiona.

Povezana vest:  Transplatacija jetre Abidalu trajala devet sati

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu. Osim Bajerna, među osam najboljih plasirali su se i aktuelni evropski i svetski prvak Barselona, Atletiko Madrid, Benfika, Mančester siti, Pari Sen Žeremen, Real Madrid i Volfsburg.

Četvrtfinalne utakmice igraće se 5. i 6. aprila, a revanši su na programu sedam dana kasnije.