miodrag bozovic (2)

Božović: Želimo da uđemo u istoriju Crvene zvezde

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici u Novom Pazaru pokušati da pobedi i uđe u istoriju kluba kao generacija sa najviše uzastopnih trijumfa.

„Velika serija pobeda je iza nas, svi očekujemo novu protiv Novog Pazara i bilo bi lepo kada bismo je ostvarili i kada bismo ostali zabeleženi kao generacija sa najviše pobeda u istoriji Crvene zvezde. Neće biti lako u Novom Pazaru, kao što nijedna prethodna utakmica nije bila laka. Spremni smo i svesni kakva nam se šansa ukazuje“, rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Povezana vest:  Gradonačelnik Londona pomaže Totenhemu

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 15 časova igraju u Novom Pazaru, utakmicu 26. kola Super lige Srbije. Taj duel je trebalo da se igra pre dve nedelje, ali je odložen zbog lošeg terena posle poplava koje su zahvatile veliki deo Srbije.

Crveno-beli su u seriji od 23 pobede i ako sutra trijumfuju postaviće novi klupski rekord po broju uzastopnih pobeda.

Upitan da li će njegova ekipa imati teškoće pošto je teren u Novom Pazaru manji, Božović je rekao da crveno-beli u svakoj utakmici igraju na malom terenu, jer se protiv njih ekipe uglavnom brane.

„Bilo bi dobro da teren bude dobar, ali on će biti isti za obe ekipe. Ako bude loš biće velika borba a nadam se da ćemo mi pobediti“, rekao je on.

Povezana vest:  EURO 2012., Injesta: Idemo do kraja, Fabregas: Teška grupa

Na pitanje da li će pružiti priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu, Božović je rekao da neće kalkulisati sve dok njegova ekipa matematički ne obezbedi titulu.

„Da je ovo normalan šampionat verovatno bismo im pružili šansu, ali pošto je ovo eksperimentalni šampionat moramo da budemo oprezni sve dok matematički ne obezbedimo titulu. Moramo da napravimo što veću razliku pre početka plej-ofa, kako bismo mogli da pružimo šansu i ostalim igračima“, naveo je on.

Povezana vest:  Zidan: Atletiko nije samo dobar u odbrani

Pojedini mediji preneli su da je fudbaler iz Austrije Stano Lazović došao u probu u Crvenu zvezdu, a Božović je rekao da je „to jutros pročitao i da o tome ne zna ništa“. On je dodao da klub prati mlade igrače i da ima listu želja za prelazni rok, ali da ne želi da otkriva imena.

Fudbaler Zvezde Srđan Plavšić rekao je da je cilj ekipe da nastavi niz pobeda, a da će on nastaviti da se trudi i dokazuje na terenu, kako bi opravdao podršku navijača.

Zvezda je prva na tabeli Super lige sa 74 boda a Novi Pazar zauzima 12. mesto sa 27 bodova.