vejn_runi_man_junGoleada Mančester junajteda protiv Arsenala

Fudbaleri Mančester junajteda ubedljivo su danas pobedili Arsenal sa 8:2 u trećem kolu Premijer lige Engleske.

Junajted je poveo golom Danija Velbeka u 22. minutu, a Arsenal je u 27. imao priliku da izjednači međutim kapiten Robin Van Persi promašio je penal.

Samo minut nakon toga Mančester je postigao gol za 2:0 a strelac je bio Ešli Jang koji je ovog leta došao iz Aston Vile.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Sutra se igraju prve četvrtfinalne utakmice Lige Evropa

U 37. minutu strelac prvog gola Velbek zamenjen je zbog povrede a umesto njega je ušao meksički reprezentativac Havijer Ernandez.

Vejn Runi je strelac trećeg gola Junajteda u 42. minutu, a u nadoknadi prvog poluvremena Teo Volkot je smanjio rezultat na 3:1.

Mančester junajted u drugom poluvremenu za samo šest minuta postigao tri gola. Prvo je Runi u 64. drugim golom povećao na 4:1 a tri minuta kasnije gol je postigao i Portugalac Nani. Đi Sun Park je u 70. minutu povećao na 6:1.

Povezana vest:  FS Kameruna ublažio kaznu Etou

Arsenal je drugi gol na meču postigao u 74. minutu a strelac je bio Van Persi na asistenciju Karla Dženkinsona.

Dženkinson je tri minuta nakon drugog gola Arsenala dobio drugi žuti karton i ostavio Arsenal na terenu sa deset igrača.

Runi je postigao het-trik u 82. minutu golom iz penala, a konačnih 8:2 u 90. postavio je Ešli Jang.

Povezana vest:  Batić: Terziću pritvor produžen na nezakonit način

Arsenal je ovom utakmicom nastavio lošu seriju u Premijer ligi sa samo jednim osvojenim bodom iz tri utakmice. Mančester junajted ima sve pobede na početku šampionata.