navijaci_zvezdeZvezda će zabraniti RTS-u da prenosi njene utakmice 

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da će Radio-televiziji Srbije (RTS) zabraniti da do kraja sezone prenosi utakmice tog kluba pošto Javni servis nije poštovao dogovor da ne prenosi direktno današnju utakmicu s Vojvodinom. 
U saopštenju Crvene zvezde koje je podeljeno novinarima na stadionu, navodi se da je sa RTS-om 23. marta sklopljen dogovor da se današnja utakmica protiv Vojvodine ne prenosi direktno, već da se od 21 sata emituje snimak. 
-Crvena zvezda vas obaveštava da vam nije dozvoljeno da vršite direktan prenos utakmice protiv Vojvodine. Dozvoljeno je da emitujete snimak od 21 sata – navodi se u saopštenju koje je adresirano na urednika sportske redakcije RTS-a Zorana Markovića. 
Uprava Zvezde je upozorila RTS da će mu zabraniti da do kraja sezone prenosi njene utakmice ako danas bude direktno prenošen duel sa Marakane. Međutim, dva sata pre početka utakmice RTS je najavio da će emitovati prenos na drugom programu. 
-Zvezdu prosečno na svakoj utakmici prati 15.000 navijača i nama nije svejedno da li će biti televizijskog prenosa. Navijači su kupovali karte misleći da nema prenosa, pa želimo da ih zaštitimo – navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar kluba Andrija Kleut. 
-Obavešteni smo da je tokom dana vršen pritisak od strane predsednika jednog od naših konkurentskih klubova da RTS promeni odluku i direktno prenosi utakmicu – dodaje se u saopštenju. 
Zvezda je navela da će o detaljima tog navodnog pritiska javnost obavestiti u narednim danima i da će preduzeti pravne i sudske mere zbog neovlašćenog prenosa utakmice. 
Na stadonu Crvene zvezde u toku je utakmica 21. kola Super lige Srbije, a meč posmatra oko 15.000 ljudi. 

Povezana vest:  Rio Ferdinand: Runijev ostanak doneo nam je naslov prvaka