Bogdan Bogdanovic Nike promoter

Bogdanović: Nema opuštanja, čeka nas meč sezone

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je danas da svi u ekipi jedva čekaju početak utakmice sa Cedevitom u polufinalu Jadranske lige i dodao da ne sme da bude opuštanja, jer se cela sezona svodi na jedan meč.
-Ključne su četiri stvari – energija, zalaganje, želja i navijači. Lakše nam je jer ćemo igrati pred svojim navijačima, ali to je jedna utakmica i gde god da se igra može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo. Mislim da treba da igramo kao svaku utakmicu do sada, sa velikim zalaganjem i da na taj nacin možemo da pobedimo – rekao je Bogdanović za klupski sajt.
On je naveo da je ove sezone, za razliku od prethodne, Partizan imao manje vremena za odmor i pripremu mečeva Jadranske lige zbog činjenice da je nastupao i u Top 16 fazi Evrolige.
-Prošle sezone smo imali više vremena i snage. Mislim da se kroz treninge najviše i sprema utakmica i sigurno da se na treningu stvara ta pobednička atmosfera. Mi smo ove godine utakmice u Evroligi morali odmah da ostavljamo iza sebe, jer je skoro svaki meč u Jadranskoj bio za prolaz dalje – objasnio je Bogdanović.
Brojni problemi sa povredama koje su crno-beli imali ove sezone, prema Bogdanovićem rečima, dodatno su ojačali ekipu.
-To nas je još više ujedinilo, svi smo dobili na samopouzdanju, verujem da smo ojačali. Nastavili smo svojim ritmom koji smo morali da pojačamo, nismo pali i nismo dozvolili da nas to sruši. Sada nas čeka utakmica sezone, treba dati sve od sebe i sigurno se neće završiti loše – zaključio je Bogdanović.
Polufinalni meč završnog turnira Jadranske lige između Partizana i Cedevite igra se u petak od 20 sati u Beogradskoj areni.
Finalisti završnog turnira izboriće mesto u Evroligi sledeće sezone.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Vrščani poraženi u Ljubljani