kzncz

FAJNAL 4 ABA LIGE

Radonjić: Trudićemo se da igramo svoju igru

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će se njegova ekipa truditi da igra svoju igru protiv Cibone u polufinalu Jadranske lige. 
-Jedna utakmica nas deli od odlaska u Evroligu. Takav je sistem i ovo je sasvim drugačija priča nego u ligaškom delu. Igrali smo dva puta protiv Cibone, koja je napravila odličan rezultat, iako je izgledalo da će stvari otići na drugu stranu. Želimo da odigramo meč kkoji će nas dovesti u situaciju da možemo da kontrolišemo igru. Podrška navijača je jako bitna stavka – rekao je Radonjić. 
Zvezda i Cibona sutra od 20.00 igraju prvi polufinalnu duel, dok će Partizan i Cedevita u petak odigrati drugi. Zvezda je oba puta pobedila u ligaškom delu takmičenja ove sezone, ali je Radonjić kazao da je Cibona jako dobra ekipa. 
-Jako kvalitetno su završili takmičenje, pokazali su da protiv najboljih timova mogu da igraju, pobeđivali i kod kuće i na strani…Imaju igrače koji su igrali ranije na većem nivou nego što je Jadranska liga – rekao je Radonjić novinarima u Areni. 
On je kazao da je stanje sa Raškom Katićem i Ivanom Radenovićem bolje i da će oni biti u sastavu, ali da zbog dužine povrede nisu na svom maksimalnom nivou. Radonjić je ove nedelje dobio priznanje za najboljeg trenera Jadranske lige. 
-To je velika čast, nagrada za veliki rad i posvećenost koju smo ja i stručni štab i igrači uradili ove godine …To donosi dodatnu motivaciju da se nastavi sa takvim radom i većim zadovoljstvom nego što je to bilo sada – rekao je Radonjić. 
On je na novinarsko pitanje o pritisku kazao da nije ekipu spremao da važnost utakmice bude dodatno opterećenje. Kapiten crveno-belih Marko Simonović ocenio je da na završnom tunriru nema favorita. 
-Svi ulazimo sa nekim očekivanjima. Po mom mišljenju, nema favorite na turniru, jer se igra jedna utakmica. Svako može da dobije i da osvoji turnir. Činjenica da smo mi u ligaškom delu pobedili, ali na ovakvim turnirima nema favorita jer se igra jedna utakmica. Mi ćemo se truditi da ćemo igrati našu igru i nadam se da ćemo pobediti – rekao je Simonović. 

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Hemofarm i Partizan favoriti, neizvesno u Kragujevcu