radonjic i rimac kzn

FAJNAL 4 ABA LIGE

Rimac: Zvezda je favorit, ali mi imamo svoje ambicije

Trener Cibone Slaven Rimac ocenio je da je Crvena zvezda favorit u sutrašnjem polufinalu završnog turnira Jadranske lige, ali da njegov tim ima svoje ciljeve i ambicije i da neće biti pod istim pritiskom kao rival. 
-Zvezda je igrala prepoznatljivo ove sezone. Naš primarni zadatak je dobra odbrana. Što se tiče pritiska oko ‘fajnal fora’, Zvezda je tu u lošijoj situaciji, jer se ne vrednuje sve dobro što je radila tokom sezone…I njihova finansijska situacija i domaći teren čine da pritisak bude veliki. Mi imamo svoje ciljeve i ambicije – rekao je Rimac novinarima u beogradskoj Areni.
-Nadam se da će dvorana biti puna, iako je to otežavajuća okolnost za nas. Hoću da se pokaže da ovakav susret može da prođe u sportskom raspoloženju – dodao je on. 
Cibona je igrala lošije u prvom delu sezone, a oko nove godine su ekipu napustili i trener i većina prvotimaca, ali su „vukovi“ odigrali odlično ostatak sezone. Trofej Jadranske lige je jedini u evropskoj košarci koji ova zagrebačka ekipa nikada nije osvajala, ali za Rimca to nije dodatni motiv. 
-S obzirom na sve probleme koje smo imali i što smo bili u hendikepu protiv koga god da smo igrali, najvažnije mi je da u svakom momentu izgledamo dobro kao ekipa. Imamo izuzetno dobru hemiju. Normalno je i da imamo motivaciju da osvojimo Jadransku ligu, a pobeda protiv Zvezde nam donosi Evroligu, a to je šansa i da nam (Dario) Šarić ostane… mnogo je motiva – rekao je Rimac. 
Kapiten „Cibosa“ Marin Rozić takođe je ocenio da je Zvezda favorit. 
-Dočekali smo da konačno počne taj ‘fajnal for’. Igramo protiv ekipe koja nas je dva puta pobedila i pokazala najviše u ligaškom delu i realno je favorit. Dobro smo se pripremili za njih, imali smo više dana za ‘skauting’ i da spremimo sve što treba. Zvezda je realno favorit, ali mi smo došli da igramo svoju košarku – rekao je Rozić. 

Povezana vest:  Lebron Džejms pregovara sa Klivlendom