panatenaikos cska krstic

Panatinaikos izborio petu utakmicu u produžetku

Košarkaši Panatinaikosa ostali su u trci za završnim turnirom Evrolige, pošto su večeras u Atini posle produžetka pobedili moskovski CSKA sa 73:72, i tako izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji. Panatinaikos je i u drugoj utakmici na svom terenu teško izborio pobedu. Vitalij Fridzon je košem nekoliko desetinki pre kraja izjednačio na 64:64 i tako doneo produžetak Moskovljanima. 
Pre toga je CSKA nadoknadio devet poena zaostatka, predvođen sjajnim Sonijem Vimsom, koji je u produžetku ispao tragičar. On je promašio drugo slobodno bacanje 4,7 sekundi pre kraja produžetka. Pošto je Dimitris Dijamantidis poslao loptu u aut, CSKA je dobio još dve sekunde za napad, ali je Vims nagazio na liniju i izgubio loptu. 
Dijamantidis je završio meč sa samo sedam poena, ali je zato pogodio bacanja koja su odlučila meč. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jonas Mačijulis sa 15 I Stefan Lazmi sa 14 poena. CSKA su predvodili Vladimir Micov sa 15 i Vims sa 14 poena. Nenad Krstić je završio utakmicu sa samo jednim poenom, uz četiri skoka. 
Peta, odlučujuća utakmica igraće se u Moskvi. 

Povezana vest:  Radonjić: Svi imaju probleme i svi se bore