cz cibona (2)

FAJNAL 4 ABA LIGE

Košarkaši Crvene zvezde večeras za finale Jadranske lige

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju protiv Cibone polufinalnu utakmicu završnog turnira regionalne Jadranske lige, a kapiten Marko Simonović smatra da crveno-beli nisu favoriti za osvajanje šampionskog prstena, iako su ligaški deo završili na prvom mestu i pritom su domaćini u beogradskoj Kombank areni.
-Svi ulazimo sa nekim očekivanjima na fajnal-for. Mislim da nismo favoriti, jer se igra jedna utakmica u polufinalu i finale. Trudićemo se da odigramo košarku koja nas je do sada krasila, sa čvrstom odbranom i brzom igrom u tranziciji. Svi znamo koliko su nam navijači pomagali ove sezone i potrebni su nam i večeras – rekao je Simonović uoči veoma značajnog meča.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da je Cibona „kvalitetno završila ligaški deo takmičenja“.
-Igrali smo do sada dva meča sa njima, a Cibona je pokazala da može dobro da odigra u gostima. Pritisak je stalno prisutan, plasman u Evroligu zavisi od sutrašnjih 40 minuta. Ipak, bili smo i ranije u sličnim situacijama i znamo kako da se nosimo s tim – kazao je Radonjić.
Trener Zagrepčana Slaven Rimac takođe veruje u uspeh, navodeći da eventualna pobeda donosi „neprocenjivo mnogo“.
-Imamo motiv da pobedom protiv Zvezde dođemo u situaciju da osvojimo Jadransku ligu i izborimo plasman u Evroligu sledeće sezone. Na domaćinu je veliki pritisak, jer zbog sistema takmičenja sve zavisi od jedne utakmice. Nadam se dobrom meču, punoj dvorani i voleo bih da duel visokog naboja protekne u najboljem redu i da svi učesnici fajnal-fora pokažu da su kvalitetom zaslužili mesto na turniru – poručio je Rimac.
Večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Cibone igra se u Kombank areni od 20 sati.
U drugom polufinalu završnog turnira Jadranske lige u petak u istom terminu sastaju se Partizan i zagrebačka Cedevita.

Povezana vest:  Učesnici mini basket lige na petom memorijalnom turniru „Borislav Reba Ćorković“