partizan real arena lovrenji

FAJNAL 4 ABA LIGE

Partizan večeras kreće u odbranu titule u Jadranskoj ligi

Polufinalnom utakmicom završnog turnira protiv zagrebačke Cedevite košarkaši Partizana večeras kreću u odbranu titule u regionalnoj Jadranskoj ligi, a trener Duško Vujošević veruje da pobedničko prstenje neće menjati vlasnika.
-Dok se ne završi fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važna utakmica, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba – rekao je Vujošević uoči izuzetno značajnog duela u beogradskoj Kombank areni.
On je istakao da Cedevita zaslužuje respekt kao dobro selektirana ekipa sa odličnim trenerom i logistikom i kao klub sa stabilnom materijalnom situacijom.
-Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone. Hrabrost je ostati uspravan i pod pritiskom – rekao je Vujošević i pozvao navijače da podrže ekipu i navijaju sportski bez nacionalističkih ispada.
Trener Cedevite Jasmin Repeša istakao je da su se Zagrepčani dobro spremili i izuzeno motivisani čekaju meč sa Partizanom.
-Neka pobedi onaj koji bude bolji na terenu, znamo da igramo na vrućem parketu kakav je Partizanov. Ovde su gubile i mnogo jače ekipe od Cedevite. Partizan nije samo juče, danas i sutra, on je istorija, a nismo ni mi mali klub – rekao je Repeša.
Utakmica između Partizana i Cedevite igra se večeras od 20 sati, a bolji iz tog susreta igraće za trofej Jadranske lige u nedelju sa Cibonom, koja je u prvom polufinalnom meču završnog turnira u četvrtak pobedila Crvenu zvezdu (75:70).

Povezana vest:  Sofoklis Skorcanitis konačno u Zvezdi?!