Srb Rus 3Juniori Srbije pobedom nad Rusima startovali na EP

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope u Turskoj savladavši danas u 1. kolu D grupe selekciju Rusije sa 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9).
Izabranici selektora Aleksandra Bućana deklasirali su selekciju Rusije, koja je teško pronalazila rešenja kako bi parirala na pravi način.
Srpski juniori su od samog početka odigrali veoma angažovano i odgovorno, a čvrstom odbranom iz koje je proistekao veliki broj kontranapada već početkom drugog poluvremena prelomili su utakmicu i definitivno srušili otpor rivala.
Do ubeljivog trijumfa Srbiju su predvodili Ostojić i Lazarević sa po 13, Pavlović sa 11 i Vučetić sa 10 poena, dok je kod Rusa najefikasniji bio Karpenkov sa 15.
-Žestokim tempom slomili smo otpor selekcije Rusije i došli do veoma važne startne pobede. Imali smo puno kontranapada, postigli veliki broj lakih poena, što je uz vrlo dobru odbranu bilo presudno na ovom meču – rekao je selektor Bućan za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je, međutim, dodao da se tim neće zavaravati ubedljivim trijumfom, jer ga očekuju daleko teži dueli sa Crnom Gorom i Španijom.
-Imali smo problema sa ofanzivnom skokom rivala u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku utakmice i to uspeli da rešimo. Zbog ubedljivog vođstva bili smo u mogućnosti da maksimalno sačuvamo od faulova i umora naše visoke igrače koji će biti daleko potrebniji u nastavku šampionata – zaključio je Bućan.
U drugom kolu D grupe evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina Srbija igra sutra od 13 sati protiv Crne Gore.

Povezana vest:  Pobede Mege i Tamiša u gostima