aleksandar djordjevic

Đorđević: Kuzmić i Dangubić neizvesni za Španiju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je malo verovatno da će centar Golden stejta Ognjen Kuzmić konkurisati za tim za Svetsko prvenstvo, a da je pod znakom pitanja i Nemanja Dangubić. 
-Ognjen je pre dva dana stigao u Beograd, danas će nam se pridružiti na Kopaoniku. Međutim, saznali smo da je imao stres fakturu fibule koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doctor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić moze da konkuriše za najbolji sastav – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Đorđević je naveo i da mu je žao zbog toga, jer je Kuzmić „zanimljiv igrač“. 
-Bilo bi dobro da je uz naše visoke igrače, da na teren prenese svoju energiju, snagu i visinu. To bi bilo veoma dobro, treninzi bi sigurno bili interesantni, iz njih bi izašao kvalitet – kazao je selektor Srbije. 
Problemi s povredom muče i Nemanju Dangubića za koga selektor takođe nije siguran da li će moći da izdrži čitave pripreme. 
-Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao puno obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene – rekao je Đorđević. 
Zbog novonastale situacije selektor ne isključuje mogućnost da pozove neke nove igrače u nacionalni tim. 
-Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten (Nenad) Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i on sam zna – kazao je Đorđević. 
Dobra vest za Đorđevića je da je Vladimir Micov posle poslednjih pregleda i analiza krvi dobio „zeleno svetlo“ da se maksimalno uključi u trenažni proces. 
-Micov je u potpunosti odradio prvi trening. Oseća se dobro. I to je zaista dobra vest – rekao je Đorđević. 
Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju bazični deo priprema na Kopaoniku, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće u nedelju od 18.00 u dvorani Čair u Nišu, protiv „B“ selekcije Srbije. Ulaz na taj meč je besplatan, a najviše po četiri ulaznice svi zainteresovani mogu podići na blagajnama dvorane na dan utakmice od 10.00. 
Svetsko košarkaško prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji. 

Povezana vest:  Lipko maskota Eurobasketa 2013.