kk-crvena-zvezda1

KK Zvezda: Braunu ne dugujemo novac

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je isplatio sav novac svom bivšem igraču Eltonu Braunu, ali i da se Amerikanac neprofesionalno ponašao dok je igrao za beogradski klub i da nije opravdao novac za koji je doveden. 
-Elton Braun je u potpunosti isplaćen za vreme koje je proveo u Crvenoj zvezdi, do poslednjeg dolara i nije tačno da mu klub duguje bilo šta – navodi se u saopštenju na sajtu Crvene zvezde. 
Braun je juče na svom Tviter profilu kritikovao Zvezdu. On je naveo da bi „novinari i mediji trebalo da prestanu sa blaćenjem košarkaša koji samo traže svoje plate“ i da se to „posebno odnosi na Crvenu zvezdu“. 
Iz Zvezde je saopšteno da je Braun bio neprofesionalan, ali i da se nije potrudio da opravda novac za koji je doveden. 
-Pre svega, Braun je odbio da trenira, a potom i da putuje sa ekipom u Rusiju na duel sa Uniksom u Evrokupu. Zbog vrlo nekorektnog odnosa prema timu, Braun je bio i odstranjen iz ekipe na neko vreme. Međutim, pružena mu je druga šansa, ali se on ni na koji način nije potrudio da opravda novac za koji je doveden u klub, pa je s njim raskinut ugovor – piše u saopštenju. 
-On je i onda kao i sada, više pričao preko društvenih mreža nego na terenu gde je trebalo da opravda uložena sredstva. Na ovakav način više nećemo polemisati s bivšim igračima, a na ovu priču stavljamo tačku kao što je isplatom do poslednjeg dolara stavljena tačka i na njegov ugovor u Crvenoj zvezdi – navodi se u saopštenju. 
Braun je u julu 2012. godine došao u Zvezdu iz Trabzona, a između ostalih klubova igrao je još za Makedonikos, Makabi iz Tel Aviva, Brose Basket i Pariz. 

Povezana vest:  Zvezda ubedljivo savladala MZT