bogdanovic srb argBogdanović: Nismo igrali na maksimumu, ali zadovoljan sam

Košarkaš reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da ekipa nije večeras igrala na maksimumu, ali da je zadovoljan nastupom u pobedi nad Argentinom na Ačibadem Trofeju Beograd.
-Mislim da je bio jako zanimljiv i uzbudljiv meč. Nismo igrali na svom maksimumu, ali smo ispunili sve zadatke oko kojih smo se dogovorili u svlačionici i možemo biti zadovoljni. Ambijent je bio prelep i stvarno je lep osećaj igrati u Beogradu pred ovoliko navijača – rekao je Bogdanović novinarima posle meča.
Srbija je pobedila Argentinu sa 85:67 i tako se plasirala u finale Ačibadem Trofeja Beograd, u kome će igrati protiv Turske. Najatraktivniji potez na meču večeras napravio je upravo Bogdanović, kada je presekao napad Argentinaca, a onda u kontranapadu proterao loptu kroz noge iskusnom Andresu Noćioniju.
On nije hteo da govori o tom trenutku, ali je na pitanje da li je to namerno uradio, uz osmeh odgovorio: „Tako se desilo, šta ću“.
Krilni centar Luka Mitrović takođe je bio zadovoljan nastupom.
-Možemo biti zadovoljni utakmicom. Prva pred našim navijačima gde smo mogli da osetimo kako je to igrati u prijateljskoj atmosferi. Odigrali smo prilično kvalitetno, iskoristili smo godine Argentinaca, postigli mnogo lakih poena. To je naša filozofija igre koju pokušavamo da ostvarimo. Mislim da selektor, igrači i publika mogu biti zadovoljni posle ovakve utakmice – rekao je Mitrović.
Marko Simonović je ocenio da je meč sa Argentincima bila dobra provera za Srbiju.
-Dobra utakmica za nas. Ponovo smo pokazali dobar karakter, želju, želju da se borimo i igramo maksimalno i ceo tim je igrao na tom nivou. Argentina je dobra reprezentacija, iskusna, sa sjajnim pojedincima. Bila je ovo dobra provera za nas. Sutra Turska, ostaje nam da se odmorimo i da idemo na pobedu i u tom meču – rekao je Simonović.

Povezana vest:  Milojević: Verujem da će ekipa uspeti da se podigne

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES