djordjevic srb turĐorđević: Ovakvi mečevi očekuju nas na SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan posle pobede nad Turskom, istakavši da su njegovi izabranici odigrali pravu takmičarsku utakmicu.
Srbija je osvojila Trofej Beograda slaveći večeras u Kombank Areni rezultatom 79:64.
-Ovo je daleko od prijateljske utakmicu u smislu pripreme, očigledno je bilo da obe ekipe žele pobedu. Očekivali smo tvrd meč, dobro je što je došao sada i što je bilo nervoze, jer su ovakve utakmice pred nama na svetskom prvenstvu u Španiji – rekao je Đorđević na konferenciji za medije.
On je naveo da je u finalu srpski tim izgubio brzinu u igri, posebno prilikom protoka lopte.
-Ne mogu da budem nezadovoljan odbranom, iako neke stvari nismo taktički uradili kako treba. Nismo pravili faulove nad njihovim visokim igračima koji slabije izvode slobodna bacanja, a postojao je dogovor u pripremi meča – rekao je Đorđević.
Poslednje provere pred odlazak na SP Srbija će imati 21. i 24. avgusta, kada će u Vršcu i Beogradu odmeriti snage sa selekcijom Novog Zelanda.
-Jedva čekam da dođemo u Vršac i u miru nastavimo da radimo. Poslednja nedelja će biti orijentisana na jednodnevni trening u vreme odigravanja utakmica na SP, kako bi se što bolje adaptirali na uslove u Španiji. Čeka nas još par detalja koje moramo da ubacimo i ispravimo za svetsko prvenstvo – napomenuo je Đorđević.
Novinare je zanimalo da li je zadovoljan igrom Bogdana Bogdanovića, koji je proradio tek u finišu meča.
-Najveći njegov problem je što on sam očekuje previše. Nema potrebe da se teži najboljoj utakmici u dosadašnjoj karijeri, koja je u njegovom slučaju veoma kratka. Ovo je drugi put, posle Hrvatske, da rešava utakmicu. Bogdan mora da igra više instinktom i oslobodi glavu – objasnio je Đorđević.
Najkorisniji igrač finalne utakmice Stefan Marković istakao je da je dobro što je nacionalni tim odigrao neizvestan i takmičarski meč.
-I Turska je želela da osvoji trofej, ušli smo u egal završnicu, što je dobro, važno je da imamo i takve mečeve. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo i pokazemo šta smo radili na treninzima. Mečeve smo iskoristili za uigravanje i podizanje forme pred SP, uspeli smo u tome. Nadam se da će od sutra, kad krenemo u Vršac, Teodosić i Krstić moći više da se priključe u radu reprezentacije kako bismo se što bolje uigrali- rekao je Marković.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010 Grupa C: Grčka pobedila Portoriko

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES