Marina Maljkovic KZS 1

Maljković: Radimo kao da prvenstvo sveta počinje sutra

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je zadovoljna radom nacionalnog tima na pripremama za Svetsko prvenstvo u Turskoj.
-Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bismo kroz igru napredovale na najbolji mogući način. Veliku zahvalnost za sjajno gostoprimstvo dugujemo Stevi Popovu, čuvenom pilotu, koji je čovek broj jedan kada je u pitanju košarka u Rumi – rekla je Maljkovićeva.
Prvi deo priprema srpske košarkašice odradile su na Zlatiboru, a u Rumi će ostati do 24. avgusta.
-Zlatibor je prošao u najboljem redu. Žao mi je što smo ostale kratko jer su uslovi za treninge bili fantastični, kao i kompletno osoblje hotela Olimp gde smo odsele. Taj period smo posvetile individualnom radu i uvođenju košarkašica u trening posle letnje pauze – rekla je Maljkovićeva.
Srbija će u petak od 20.30 u dvorani Šumice odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom univerziteta Monmaut iz SAD.
-Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam želela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji – objasnila je Maljkovićeva.
Ona trenutno radi sa 18 igračica pošto su posle priprema na Zlatiboru sa spiska otpale Kristina Topuzović i Milena Marjanović.
-Kristina je mlada košarkašica koja se u potpunosti uklopila u moj sistem po pitanju borbenosti i defanzivnih zadataka. Pred njom je blistava budućnost. Dobila je uputstva za dalji rad i drago mi je što će naredne sezone u ekipi Radivoja Koraća imati važnu ulogu. Najozbiljnije raeunam na nju u budućnosti. Milena je takođe borbena devojka. Voljna je i željna rada što je za svaku pohvalu“, zaključila je Maljkovićeva.
Posle Rume, reprezentacija Srbije putuje u Češku gde je očekuje prvi od nekolicine pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo.
SP u Turskoj biće održano od 27. septembra do 5. oktobra, a Srbija će igrati u grupi D zajedno sa selekcijama SAD, Kine i Angole.

Povezana vest:  Evroligaški klubovi zajedno podnose prijavu protiv Janakopulosa