radonjic zlatibor
Radonjić: Radimo dobro
 
Košarkaši Crvene zvezde Telekom već 11 dana se nalaze na Zlatiboru i bazični deo priprema polako privode kraju. U fantastičnom hotelu Wai-Tai koji se nalazi u okviru STC Zlatibor obezbeđeni su svi uslovi kako bi stručni štab crveno-belih ostvario sve svoje zamisli. I to uprkos tome što je trener Dejan Radonjić lišen pomoći čak četvorice reprezentativca Nikole Kalinića i Luke Mitrovića koji se nalaze na pripremama sa reprezentacijom Srbije, kao i Maika Cirbesa koji je sa reprezentacijom Nemačke i Slovenca Jake Blažiča.
Pred brojnim novinarima, koji su prvotimcima i stručnom štabu crveno-belih došli u posetu na Zlatibor, Radonjić je sumirao utiske posle 11 dana rada:
-Mi smo 15. avgusta došli na Zlatibor, a prethodno smo odradili mini ciklus priprema u Beogradu. Ovde smo do petka kada ćemo u jutarnjim časovima odraditi poslednji trening pre povratka. Od prvog dana smo suočeni sa manjkom igrača, ali smo radili veoma dobro, kako u sali tako i van nje – za početak je istakao Dejan Radonjić, a potom nastavio:
– Fokus je bio da podignemo fizičke mogućnosti igrača. U skladu sa tim smo uradili dosta toga, a u skladu sa fondom igrača koje smo imali na raspolaganju smo radili i na košarkaškim elementima. Stanje se znatno poboljšalo dolaskom novih igrača, kao i zahvaljujući igračima bez angažmana koji su nam pomogli da radimo kao što smo planirali. Dragović trenira sa nama, ali je zbog bola u leđima sa prethodnog treninga odsutan. Tu je i Majstorović, kao i Radivojević čiji je odnos prema Crvenoj zvezdi svima potpuno jasan – izjavio je trener Crvene zvezde Telekom, koji se potom osvrnuo na pojačanja crveno-belih:
– Zadovoljni smo onim što smo uradili u dosadašnjem toku prelaznog roka. Nažalost, nismo uspeli da vidimo pojačanja na treninzima u pravom svetlu. Markus Vilijams je tek odradio jedan trening, a Dangubić trenira pod posebnim tretmanom – rekao je Radonjić pa potom dodao:
– Pomogli su nam puno i igrači FMP-a, koji su i prethodne godine bili sa nama i već poznaju atmosferu u timu. Željno očekujemo povratak igrača koji brane boje čak tri reprezentacije i sigurno da raduje njihov odnos prema obavezama koje ih očekuju. U komunikaciji koju oni redovno imaju sa nama kažu da pomno prate dešavanja u klubu i da željno očekuju da se nakon reprezentativnih obaveza priključe ekipi – rekao je strateg crveno-belih.
Radonjić je potom upitan da prokomentariše učinke Cirbesa, Blažiča, Mitrovića i Kalinića u svojim reprezentacijama:
– Još je rano da se priča o tome jer su pripreme u toku i nisu još počeli zvanični mečevi. Verujem da će oni svojim kvalitetom, ponašanjem i odnosom biti adekvatan reprezent onoga što predstavlja grb Crvene zvezde – rekao je Dejan Radonjić, a zatim ponovo pričao o prelaznom roku:
– Pokušaćemo da angažujemo igrača koji igra obe pozicije pod košem. Želja je da angažujemo domaćeg igrača, ali je situacija takva da profil igrača koji je nama potreban ne postoji na tržištu. U tom slučaju ćemo napraviti određene modifikacije – istakao je trener Zvezde.
Već u četvrtak crveno-bele očekuje prvi pripremni meč protiv starog znalca sa Zlatibora rumunskog Asesofta. Naime, ove dve ekipe su se sastale i prethodne dve godine na pripremama i oba puta je Zvezda izašla kao pobednik. Pre dve godine je nakon produžetka bilo 94:87, a prethodne godine su crveno-beli bili ubedljiviji pa su trijumfovali sa 92:74.
– Prvi pripremni meč je zatvorenog tipa i igraćemo ga ovde na Zlatiboru 28. avgusta protiv rumunskog Asesofta. To je jedna jako dobra ekipa koja ima odličan tim. Oni su takođe na Zlatiboru, imaju osam stranaca i možda je to prejaka provera u ovom trenutku za nas. Ipak, nećemo da razmišljamo o rezultatu, već o tome da prilagodimo pridošle igrače na novu sredinu i uslove. Probaćemo da svi igrači koji su nam na raspolaganju budu što više spremni i da sve pripremimo da budemo 4. oktobra, kada je početak ABA lige, potpuno spremni – rekao je trener Zvezde, i na kraju poručio:
– Nakon 28. avgusta ćemo imati jednu proveru u Beogradu, ali još nismo odredili rivala. Takođe, tada će se priključiti Cirbes. Nadam se da ćemo na turnir u Istanbulu otići kompletni – zaključio je Radonjić.
Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Letonija ostala bez četvrtfinala EP , Belgiji prva pobeda u drugom krugu