carls dzenkins trening

Dženkins: Nedostajaće Nelson, ali takav je posao

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je danas da će mu nedostajati prošlosezonski saigrač Demarkus Nelson, ali da će ekipa biti pođednako jaka i bez njega.

-Nedostajaće mi Nelson, ali takav je posao… On je neko koga nisam poznavao kada sam došao u Srbiju, ali sada se čujemo svaki dan, baš smo bliski. Postali smo veliki prijatelji, on sada nosi zeleni dres, a ja crveno-beli – rekao je Dženkins novinarima na Zlatiboru.

Pored Dženkinsa, od američkih košarkaša će u Zvezdi naredne sezone igrati plejmejker Markus Vilijams, koji je do sada nastupao za rusku Lokomotivu Kuban iz Krasnodara.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dankan najefikasniji igrač Spursa svih vremena

-Pomoći ću mu ako bude bilo potrebno, ali on ima mnogo evropskog iskustva i mislim da neće imati problema. Za sada mu nije bila potrebna pomoć, ali tu sam ako zatreba – rekao je Dženkins.

On je dodao da ne zna mnogo o novom centru crveno-belih Majku Cirbesu, ali da dobro poznaje Nemanju Dangubića.

-Ne znam mnogo o Cirbesu, a Dangubića dobro poznajem, znam sve o njemu, mnogo puta smo igrali prošle sezone, kao i Vilijamsa, protiv kog sam igrao dva puta – naveo je američki bek.

Povezana vest:  Crna Gora bolja od Izraela

Dženkins je istakao da će od velike pomoći ekipi biti mlađi igrači, za koje je rekao da su mnogo napredovali u odnosu na prošlu sezonu.

-Kada se na pojačanja dodaju i mladi igrači koji su bili tu prošle sezone, biće to veoma dobar tim. Oni će biti znatno bolji nego do sada, gledao sam ih i na Evropskom prvenstvu za mlade, baš su bili dobri – istakao je Dženkins.

Povezana vest:  Đorđević: Ne smemo da razmišljamo o prvoj utakmici protiv Austrije

Dženkins je jedan od igrača koji se među poslednjima pridružio ekipi na Zlatiboru i, kako je kazao, nije umoran od putovanja I promene vremenske zone.

-Nisam umoran, znam kako da se pripremim, sada se lako navikavam na promenu vremenske zone. Guram najjače što mogu kako bih bio što spremniji za početak sezone – kazao je Dženkins.

Košarkaši Zvezde će na Zlatiboru boraviti do petka, kada će se vratiti u Beograd.