krstic srb-nzKrstić: Osećam se sve bolje

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je danas da se oseća sve bolje, da još nije u najboljoj fižičkoj kondiciji posle povrede kolena, ali da će njegova forma biti sve bolja kako takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji bude odmicalo.
-Svi željno iščekujemo početak takmičenja. Svakoga dana se osećam sve bolje, nisam u najboljoj fizičkoj kondiciji i dalje osećam bol, svakodnevno idem na terapije. Ne znam koliko ću biti spreman za početak, ali kako takmičenje bude odmicalo, moja forma I fizička sprema će biti sve bolja – rekao je Krstić novinarima u Granadi.
Košarkaši Srbije sutra od 15.30 protiv Egipta u Granadi počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji. Krstić je rekao da su prve utakmice na velikim takmičenjima najbitnije.
-Postavili smo sebi za cilj da prodjemo grupu. Prvi mikrociklus od tri utakmice nam predstoji, možda je sutrašnji meč najbitniji u ovoj fazi, uz utakmicu s Iranom. Mnogo zavisi od sreće i narednih protivnika, mi ćemo igrati svaku utakmicu da dobijemo. Uvek su prve utakmice najbitnije, one kasnije odrede tok daljeg takmičenja, pogotovo u grupi – rekao je on.
Krstić je istakao da ne poznaje igrače Egipta, ali da se njegova ekipa pripremila za duel i da neće potceniti protivnika.
-Olakšavajuća okolnost je što igramo prvo protiv Egipta, ali nikoga ne treba potcenjivati. Možda o njima najmanje znamo, ali moramo da igramo na maksimalnom nivou, ne samo s Egiptom nego s bilo kojom ekipom ako mislimo da pobedimo. Nisam gledao nijednog njihovog igrača, imali su dobre pripremne turnire, ali nisu na nivou drugih ekipa. Iran je bolji od njih – rekao je on.
-Ne smemo nikoga da potcenimo, ako udjemo u utakmicu samo da izjednačimo njihovu energiju mislim da neće biti problema, da ćemo ih dobiti – dodao je Krstić.
Krstić je podsetio da je ekipa Srbije tokom priprema imala mnogo problema s povredama igrača, ali je istakao da su reprezentativci naporno radili i da im treba dati podršku.
Upitan kakve uspomene ima s prošlog Svetskog prvenstva na kome je Srbija zauzela četvrto mesto, Krstić je rekao da ima loše uspomene, ali da je ekipa tada ostvarila uspeh.
-Loše je kad ti neko oduzme medalju na taj način, mi smo možda uz Amerikance igrali najlepšu košarku. Imaš dve utakmice za medalju I obe izgubiš. To ne mogu da budu dobre uspomene. Tada smo napravili uspeh, četvrto mesto na turniru je ogroman uspeh, bez obzira što nismo uzeli medalju – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Kalinić: Sjajan osećaj, svaka čast Megi