djordjevicSP ŠPANIJA 2014
Đorđević: Dobro je za početak, ali možemo još bolje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Egiptom na početku Svetskog prvenstva, ali da njegova ekipa može još da napreduje tokom takmičenja.
-Prihvatili smo izazov kao da igramo protiv bilo kojeg drugog tima. Sviđa mi se taj stav igrača. Zadovoljan sam igrom, obavili smo svoj posao. Talentovaniji smo, sada se spremamo za narednu utakmicu. Pokušaćemo nešto da popravimo da bismo napredovali iz dana u dan. Ovo je dobro za početak, ali možemo da napredujemo – rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u Granadi.
Srbija je bez problema savladala Egipat sa 85:64 u prvom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji.
-Na pravi način smo ušli u utakmicu. Imali smo zadatke koje smo ispunili. Atletski smo snažniji. Zadovoljan sam minutažom igrača. U odnosu na protivnika koga smo imali to je dobro. Interesuje nas sledeća utakmica i da imamo dovoljno energije – kazao je Đorđević.
Srbija će u narednom kolu igrati sutra protiv evropskog šampiona Francuske, a Đorđević je istakao da jedva čeka taj susret.
-Francuska je sjajna, jedva čekam utakmicu sa njima. Biće teško. Imali su nekoliko dobrih utakmica pred početak prvenstva, imaju sada lidera u (Nikoli) Batumu, uz (Borisa) Dijaoa. Jedva čekamo taj izazov – naveo je selektor Srbije.
On je dodao da elementi nigre moraju da se poprave pred narednu utakmicu, za koju je ocenio da će biti „jaka i teška“.
Đorđević je naveo da ima strpljenja kada su u pitanju povrede Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Nenada Krstića.
-Imamo tim od 12 igrača i svako od njih može da igra košarku na Svetskom prvenstvu. Svako ima svoje probleme. Imamo ih i mi. Ja bih voleo da se oni konačno završe. Ne mogu da pričam o igračima koji nisu tu, ja se ne žalim ni na naše koji nisu tu. Mi igramo kao ekipa i to je naš zaštitni znak – dodao je on.
Prema Đorđevićevim rečima, Srbija se kroz utakmicu sa Egiptom spremala za Francusku, pošto neće imati nijedan trening između dva meča.

Povezana vest:  Partizan pobedio Unikahu

PHOTO: JORGE GUERRERO/AFP