covic press

Čović: Prioritet u budućnosti igrači iz naše škole

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas je prioritet kluba u narednom periodu oslanjanje na igrače iz omladinske škole.
-Nismo još završili prelazni rok, sa stručnim štabom analiziramo situaciju na tržistu, težimo pravljenju mladog tima, već smo sada to započeli i od naredne sezone imaćemo igrače iz naše škole. Poznato je da Zvezda ima mnogo reprezentativaca u mlađim selekcijama i želim da već od sezone 2015/2016 ekipa od 15 igrača broji bar 12 koji će biti iz omladinske škole – rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemgdanu.
Čović je pozvao navijače da kupe što veći broj sezonskih ulaznica kako bi pomogli klubu i dodao da su crveno-beli prošle sezone zaradili od prodaje karata bruto milion evra.
On je istakao da se nada da će njegov tim napraviti korak više kako bi se plasirao u TOP16 fazu Evrolige, a rivali u grupnoj fazi biće mu Olimpijakos, Valensija, Laboral, Galatasaraj i Neptunas.
Čović je apelovao na državu da pomogne Radničkom iz Kragujevca oko finansijskih problema, zbog kojih mu je učesće u Jadranskoj ligi pod znakom pitanja.
-Žao mi je što se to događa Radničkom, ali mi tu ništa ne možemo da pomognemo. Insistiraćemo da, ukoliko se desi da Radnički odustane, to mesto zauzme srpski tim. Jadranska liga treba da se finansira od sponzora, a ne od vajld karda. Voleo bih da se Radničkom pomogne i da izađe iz ove situacije. Veliko je opterećenje platiti vajld kard 150.000 evra – zaključio je Čović.

Povezana vest:  Opačić otišao, Mirko Pavlović novi generalni menadžer