sale djordjevic crvena majicaSP ŠPANIJE 2014
Đorđević: Želimo da nas poštuju na parketu
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegova zaslužuje poštovanje, pošto smatra da je oštećena u završnici utakmice protiv Francuske, na Svetskom prvenstvu u Španiji.
-Oba tima su svim srcem htela pobedu. Svaka loša odluka je bila protiv nas, naravno ja sam im čestitao na pobedi. Mi na kraju nismo mogli da pronađemo odgovor na njihove šuteve za tri poena. Imamo vatru u srcu, ali želimo da nas poštuju na parketu, igramo najpošteniju košarku – rekao je Đorđević posle utakmice.
Košarkaši Srbije izgubili su danas u Grandi od Francuske sa 74:73 u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji.
„Trikolori“ su pobedili košem Žofrija Lovernja sa linije za slobodna bacanja, 1,1 sekundu pre kraja, a prethodno su sudije dosudile prekršaj Miroslavu Raduljici.
Đorđević smatra da je pre toga, četiri sekunde pre kraja utakmice, tokom napada njegove ekipe bio faul nad Bogdanom Bogdanovićem, koji sudije nisu dosudile.
-Ne znam da li je bio faul u poslednjem napadu Francuske, ali sam siguran da je bio faul na Bogdanoviću. On je naš igrač za završnice. To mu je posao. Svi mu verujemo u tim trenucima. Čestitam igračima, bili su spremni da pobede Francuze. Moram još jednom da pogledam snimak, ali mislim da sam u pravu – rekao je Đorđević.  On je istakao da je neigranje kapitena Nenada Krstića „taktička odluka“.
-Nije nam bio ni potreban zbog Raduljice – dodao je Đorđević.
-Mi ne zavisimo od jednog ili dva igrača. Igramo jaku odbranu i na to sam ponosan. Promašili smo neke otvorene šuteve. Verovatno ćemo to pogađati u narednim utakmicama – rekao je Đorđević.
Najefikasniji u ekipi Srbije sa 21 poenom Miroslav Raduljica rekao je da je njegovu ekipu jedna greška koštala pobede.
-Teška utakmica. Igrali smo dobro, svi znaju kakva je Francuska ekipa. Evropski šampion. Niko nije mislio da će biti lako. Jedna greška nas je na kraju koštala pobede – rekao je Raduljica.
On nije želeo da komentariše odluku sudije, da mu sviraju faul u poslednjem napadu Francuske.
-Nije moje da to dogovaram. Sudija je svirao, i to znači da je faul. Možda je to više pitanje za Žofrija. Mnogo mi je krivo što smo izgubili, ali to je ipak prvak Evrope – rekao je Raduljica.
 
PHOTO:  JORGE GUERRERO/AFP
Povezana vest:  Kragujevac domaćin kampa za mlade, dolaze i bivši asovi