bjelica-srb fraSP ŠPANIJA 2014
Bjelica: Istrošili smo se u završnici; Dijao zadovoljan
 
Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica rekao je da se njegova ekipa istrošila u završnici današnje utakmice protiv Francuske i da je najvažnije da se spremi za predstojeći meč na Svetskom prvenstvu u Španiji.
Srbija je danas u Granadi izgubila od Francuske sa 73:74, u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. „Trikolori“ su pobedili u poslednjoj sekudni poenom Žofrija Lovernja sa linije za slobodna bacanja.
-Istrošili smo se u finišu, loše smo otvorili treću četvrtinu, dozvolili smo im da se vrate. Najbitnije je da se spremimo za narednu utakmicu. Ovo poslednje nije bio faul, iskreno kažem. Ipak imali smo ih, poslednja dva ili tri minuta – rekao je Bjelica posle utakmice.
-Mislim da smo zaslužili da ih pobedimo, nadam se da će nam se to vratiti – dodao je on.
Reprezentativac Francuske Boris Dijao rekao je da se njegova ekipanikada ne predaje i da je bio prekršaj nad Lovernjom u samoj završnici. On je postigao četiri poena, ali je imao problema sa ličnim greškama.
-Teško je kada imaš problem sa faulovima. Na kraju sam uspeo da pomognem svojoj ekipi da dođe do pobede. Takve stvari se dešavaju. Naravno da je bio faul. Tamo je bio sudija, svirao je i to je faul – rekao je on.
-Neizvesna završnica, pogodili smo neke šuteve. To je dobro kod nas. Nikada se ne predajemo. Uvek mislimo da možemo bolje. To smo i uradili u drugom poluvremenu – dodao je Dijao.
Posle dva kola Srbija i Francuska imaju po pobedu i poraz. U trećem kolu, sutra od 15.30 Srbija igra protiv Irana, a Francuska protiv Egipta.
 
PHOTO:  JORGE GUERRERO/AFP
Povezana vest:  Do daljeg bez košarke u Srbiji