teo i thcf balkonTeodosić: Đorđević je jedini verovao u srebrnu medalju

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić rekao je večeras da je sjajan osećaj biti na balkonu Skupštine Beograda i sa sunarodnicima proslaviti osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.
-Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Đorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija – rekao je Teodosić u Skupštini grada nakon dočeka.
On je istakao da je državni tim napravio sjajan uspeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji.
-Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo – naveo je Teodosić.
Teodosić je izabran u idealnu petorku SP, gde je prosečno postizao 13,6 poena, 4,4 asistencije i 2,1 skok.
-Znači mi to priznanje kao i svakom igraču. Ipak, do njega ne bih došao da nisam imao pomoć saigrača i stručnog štaba. Ova nagrada je i njihova – kazao je košarkaš moskovskog CSKA.
Centar reprezentacije Srbije Raško Katić istakao je da je kao dečak maštao o tome da se nađe na balkonu Starog dvora.
-Doček je bio fenomenalan, ostvario nam se san. Niko nije očekivao da se nađemo u finalu, ali mi smo to ostvarili. Nismo imali strah ni protiv selekcije SAD, ali oni su bili jednostavno bolji i zasluženo osvojili zlato – kazao je Katić.
Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da su igrači zaslužili doček kakav je napravljen večeras.
-Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije, u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske. Iako smo imali problema na početku turnira, izdigli smo se i došli do srebra. Momci su dostojno nosili državni dres i obradovali naciju, možemo da budemo ponosni na njih. Čestitam im na velikom uspehu, teren nikad ne laže, oni su sve na njemu rekli – rekao je Bodiroga.

Povezana vest:  Pretprodaja sezonskih ulaznica KK Crvena zvezda od 5. juna

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES