zvezda nestoKobna prva četvrtina
 
Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su od Budućnosti 75:78 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u dvorani Pionir bez prisustva publike. Crveno-beli su izgubili veliki broj lopti, a promašili su i dosta slobodnih bacanja što ih je koštalo poraza.
Izabranici trenera Dejana Radonjića prilično mlako su otvorili meč što su Podgoričani iskoristili i već na kraju prve deonice imali su dvocifrenu prednost. Ipak, Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo agresivnije i uspela je da priđe na osam poena minusa (38:46), ali su gosti sa dve uzastopne trojke ponovo stekli osetniju prednost. Najbolju igru crveno-beli su pružili u poslednjoj deonici kada se raspucao Čarls Dženkins. Crveno-beli su uspeli da istope prednost Podgoričana, ali je nedostajalo vremena da se napravi potpun preokret.
Treba istaći da je Crvena zvezda Telekom igrala bez Nikole Čvorovića i već duže vreme povređenog Branka Lazića, a u crveno-belom dresu u duelu sa Podgoričanima debitovao je Nemanja Dangubić.
Košarkaši Zvezde u naredna tri dana treniraće u Beogradu, a potom putuju u Istanbul gde će učestvovati na turniru Glorija kup na kome će još igrati CSKA, Fenerbahče, Anadolu Efes, Unikaha i Olimpijakos.
Crvena zvezda Telekom – Budućnost VOLI 75:78 (11:25, 18:19, 24:21, 22:13)
Crvena zvezda Telekom: Mitrović 10, Blažič 2, Rebić, Gudurić 2, Vilijams 18, Dangubić 4, Kaplanović, Marjanović 12, Tejić 4, Cirbes 1, Dženkins 22.
Budućnost: Planinić 16, Šehović 12, Dašić 6, Vitkovac 9, Popović 2, Ćapin 9, Subotić, Šili 11, Rikić 2, Rejnolds 6, Ivanović 5, Čarapić.
Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork bolji od Filadelfije