kalinic treningKalinić u Zvezdi
 
Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić pre par dana je najavio da će se Nikola Kalinić priključiti treninzima ekipe u petak. U želji da ovekovečimo dolazak srebrnog reprezentativca sa Svetskog kupa u Španiji na prvi trening crveno-belih, Nikoli Kaliniću smo pripremili „zasedu“ ispred dvorane Pionir. Želeli smo da ga iznendaimo, ali… On je iznenadio nas.
Naime, Kalinić se ispred beogradskog hrama košarke pojavio sat vremena pre početka treninga. Surovi profesionalizam, preveliko nestrpljenje ili nešto treće? Kada smo Nikolu Kalinića upitali koji je razlog tome, kao odgovor smo uspeli da dobijemo samo prepoznatljiv osmeh. Izgledalo je kao da je jedva čekao da dođe.
Bilo kako bilo, Kalinić je na trening stigao prvi, a u svlačionici ga je dočekao samo fizioterapeut crveno-belih Milorad Ćirić, popularni Mića. Tek što je zadužio novu garnituru za trening sa Zvezdinim obeležjima i isprobao deo sportske opreme marke Champion, počeli su da pristižu i njegovi novi saigrači.
Upoznavanje, srdačni pozdravi i čestitke na velikom uspehu sa reprezentacijom, a onda i uobičajena uvertira pred svaki trening: bandažiranje, sastanak…
Nikola Kalinić je izabrao da u predstojećoj sezoni nosi broj 12, a po završetku treninga preneo nam je svoje utiske:
– Saigrači su me zaista sjajno dočekali. Evidentno je da se svi trude da mi olakšaju period adaptacije, atmosfera je sjajna, a to je jako važno – počeo je priču Kalinić i potom dodao: – Prvi treninmg je za mene protekao u nekom specijalnom režimu. Treneri ne žele da me odmah u startu preopterete dok se ne uvedem u ritam. Drugu sezonu za redom se zbog obaveza u reprezentaciji kasnije priključujem ekipe, znam šta me čeka, tako da sve ide svojim tokom.
Kalinić se vrlo pohvalno izrazio onim što je video na prvom treningu:
– Ekipa mi zaista izgleda sjajno, nisam gledao utakmice, ali sam pratio vesti i rezultate tima. Oni su praktično u završnom delu priprema, a na meni je da se što pre i što bolje uklopim.
Nikola je svojim atraktivni zakucavanjima u dresu reprezentacije Srbije celokupnu naciju bacao u trans. Na pitanje koliko će mu srebrna medalja i sjajne partije na Svetskom kupu značiti na polju samopuzdanja Kalinić je odgovorio:
– Značiće svakako. Kada si drugi na svetu sigurno dobiješ dodatnu sigurnost u sebe. Ali, i pre Svetskog prevenstva nisam imao problem sa samopuzdanjem i kada to kažem ne mislim samo na košarku već na sve druge segmente života.
Borbeni krilni košarkaš ne krije da jedva čeka da sezona počne. Ono čime nas je prijatno iznenadio je podatak da je u slobodno vreme pratio aktivnosti svog novog kluba:
– Kad god su to obaveze u reprezentaciji dozvoljavale pratio sam šta se dešava u Zvezdi. Video sam da su pojedini igrači bili u ulozi prodavaca sezonskih ulaznica, a da su pojedinci godišnje karte nosili na kućne adrese. Originalno, nema šta. Zaista sam se oduševio i slatko nasmejao dok sam sve to gledao. Mislim da su sve to fantastične akcije i malo mi je krivo što u svemu tome nisam mogao da učestvujem, jer znam koliko takve stvari i ti sitni gestovi znače navijačima – rekao je Kalinić i na kraju poručio:
– Do početka sezone i prve utakmice sa Levskim ostalo je dve sedmice. Pozivam navijače da u što većem broju dolaze na naše mečeve, da nam pruže što veću podršku i da zajedničkim snagama zabeležimo što više pobeda.
Povezana vest:  NBA VESTI, Brajant: Učio sam od najboljih, čuvam se od povrede