Malisani trenirali sa Blazicem Dangubicem i RebicemMališani trenirali sa Blažičem, Dangubićem i Rebićem
 
Promocija košarke na Zvezdi svojstven način održana je u TC Ušće. Uz podršku renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme Champion održan je košarkaški izazov veština. Zajednička akcija Zvezde i Champion-a, koja je za cilj imala da animira najmlađe basketaše ispunila je svoj cilj i bila je pun pogodak, o čemu su posvedočili svi oni koji su učestvovali.
Veliki broj ljudi okupio se kod prodajnog objekta Sport Vision-a u TC Ušće da bi se družio sa prvotimcima Crvene zvezde Jakom Blažičem, Nemanjom Dangubićem i Nikolom Rebićem. U prvom planu su bili oni najmlađi, deca od šest do 12 godina koja su imali priliku da od prvotimaca crveno-belih nauče neke finte, ali i svojim idolima pokažu deo svog umeća sa narandžastom loptom.
Može se slobodno reći da su Blažič, Dangubić i Rebić bili iznenađeni onim što vide. Veliki broj zadataka koje su zadali jako mladim košarkašima bili su ispunjeni, a kod Jake, Nemanje i Nikole su bili vidljivi i tragovi znoja. Kako su sami rekli – nije baš kao pod trenerskom palicom Dejana Radonjića, ali nije bilo ni lako.
Naravno, kada su se crveno-beli prvotimci malo opustili i pokazali deo svog umeće klinci su ostali zbunjeni, ali su i uz osmeh i aplauz pozdravili igrače od kojih su za kratko vreme mogli mnogo toga da nauče.
Usledilo je dugo deljenje autograma po raznim Zvezdinim obeležjima, majcama dresovima, kao i slikanje sa gotovo svima koji su sa namerom došli da se druže sa Zvezdinim prvotimcima ili su se slučajno u prolazu našli u TC Ušće.
– Ovo je sjajna stvar. Bravo za Chamipon i moju Zvezdu što je ovo organizovala. Klinci su delovali naivno, ali nije uopšte bilo tako. Vidi se da smo zemlja košarke i da svako zna da dribla loptu – rekao je Dangubić pohvalivši svoje “rivale“, a potom dodao:
– Moram da priznam da sam se i ja zaigrao. Nisam ni ja baš puno stariji od ovih momaka – našalio se uz širok osmeh Nemanja Dangubić.
Jaku Blažiča je dočekalo veliko iznenađenje. Jedan od brojnih učesnika je bio baš u njegovom dresu, crveno-belom sa brojem 11 i njegovim prezimenom na leđima.
– Baš sam se prijatno iznenadio kada sam video tog dečaka. Ako on više voli košarku i više trenira kada nosi moj dres, ja se osećam sjajno zbog toga – istakao je slovenački bek, a potom dodao:
– Crvena zvezda je priredila u ovoj pauzi između dve sezone veliki broj akcija. Od kada sam došao iz Španije bilo je baš puno toga i ja mislim da je to sjajno. Počevši od prodaje sezonskoih ulaznica u kojoj su učestvovali neki od mojih saigrača do odnošenja godišnjih karata navijačima na kućnu adresu. Danas su se deca veselila i to je jako bitno, kao i to da zavole košarku još više – rekao je Blažič, a zatim u šali konstatovao da je danas već odradio dva treninga:
– Pošteno su nas ovi mladi momci oznojili. Bio je ovo pravi trening kontrole lopte i mislim da smo svi zajedno uživali – zaključio je uz osmeh Jaka Blažič.
Povodom ove akcije koja je okupila tridesetak malih košarkaša renomirani proizvođač sportske opreme Champion, koji će i sledeće sezone biti sponzor Crvene zvezde Telekom, ovog vikenda u svom prodajnom objektu u TC Ušće na prvom spratu obezbedio je popust od 20 odsto na sve svoje artikle.
Povezana vest:  Trinkijeri: Duel sa Cibonom istorijski i trenutno značajan