Turnir za male kosarkaseMini basket i NIS organizovali turnir za male košarkaše

Danas je na platou ispred kompanije NIS-a i hotela Hajat u Beogradu, održan košarkaški STREET-BALL turnir za devojčice i dečake, pod nazivom „MI POKREĆEMO IGRU NIS POKREĆE NAS“.
Učestvovalo je oko 100 mališana rođenih 2002. godine i mlađih, a igralo se na tri terena za Street-Ball, sa različitom visinom koševa i različitom veličinom lopti, u zavisnosti od uzrasta.
Takmičenje se odvijalo po pravilima Street Ball-a, pod sloganom „MINI BASKET – MAKSI ZABAVA“, a događaj su organizovali kompanija NIS i Mini basket – Košarkaški savez Srbije.
Specijalni gost ovog događaja bila je selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije, Marina Maljković. Mali košarkaši su selektorki poklonili loptu i poželeli joj puno uspeha na Svetskom prvenstvu u Turskoj.
NIS već treću godinu podržava sportsku akciju Košarkaškog saveza Srbije – Mini basket ligu koja se organizuje u celoj zemlji. Kroz program društvene odgovornosti pod nazivom Energija sporta NIS posebnu pažnju poklanja razvoju dečjeg i omladinskog sporta, pravilnom razvoju mladih generacija i promociji novih talenata.

Povezana vest:  17. kolo NLB lige, Suđen poraz FMP u Zagrebu